Liciten per gairebé 5 MEUR les obres d'ampliació de l'institut Montsoriu d'Arbúcies

Les empreses interessades poden presentar les seves propostes fins el 10 de febrer

La Generalitat de Catalunya ha licitat les obres de reforma i ampliació de l'Institut Montsoriu d'Arbúcies, a la comarca de la Selva. Els treballs, que s'allargaran un any, nou mesos i quinze dies, tenen un pressupost de 4.941.701,32 euros , 5.979.458, 60 euros amb IVA inclòs. Les empreses interessades podran presentar les seves ofertes fins el proper 10 de febrer a la una del migdia.

El projecte consisteix en la rehabilitació bàsica, general i l'ampliació d'aquest centre de secundària, una actuació molt reivindicada durant els darrers quatre anys pel consistori municipal. Les obres serviran per reformar completament l'edifici històric i ampliar el centre educatiu per donar cabuda a l'alumnat. Actualment hi estudien 427 alumnes però la previsió, amb aquesta ampliació, és comptar amb més línies i cicles formatius de mecànica, soldadura, electricitat i gestió administrativa.

L'any 2002 ja es va fer una ampliació d'aquest centre amb noves aules, un segon pati i gimnàs però, tant l'Ajuntament com l'equip docent del centre i el Departament d'Ensenyament tenien clar que calia fer una actuació més global.

Des del consistori assenyalen que no descarten traslladar algunes aules a diversos equipaments públics perquè les obres puguin avançar més ràpidament. Els treballs també preveuen adequar l'edifici existent al Codi Tècnic de l'Edificació i es farà un estudi de totes les patologies que pateix el centre per poder-les reparar posteriorment, ja sigui en l'àmbit dels elements estructurals com els sistemes de calefacció, electricitat i enllumenat.

El projecte té previst rehabilitar 3.400 metres quadrats actuals i ampliar el centre uns 780 metres quadrats més. El projecte de licitació que porta per nom 'Execució de les obres de reforma i ampliació de l'Institut a 3/2 línies + cicles formatius a l'Institut Montsoriu d'Arbúcies' es va publicar aquest passat dijous 14 de gener i té un pressupost bàsic de 4.941.701,32 euros sense IVA, uns 6 MEUR amb l' IVA del 21% inclòs. L'obertura de les propostes tècniques rebudes es farà a les oficines d'Infraestructures.cat el proper 23 de febrer del 2016 i les propostes econòmiques el 15 de març del 2016. Segons el projecte, les obres s'allargaran més d'un any i nou mesos.