Palafrugell estudia anul·lar les 7.000 multes del radar de Llofriu

El consistori ha detectat disfuncions i problemes amb aquest sistema de control

L'Ajuntament de Palafrugell revisarà cas per cas totes les sancions que ha registrat la càmera de control de velocitat situat a la C-66 a Lofriu, al Baix Empordà. Des del passat juliol, quan va entrar en funcionament, ja s'han imposat 7.000 multes. El consistori ha pres aquesta decisió després de detectar disfuncions entre el radar i la càmera de control que sanciona tots aquells conductors que passen el semàfor en vermell. "No descartem anul·lar-les totes i tornar els diners d'aquelles persones que hagin pagat. Ho decidirem la setmana vinent", ha explicat l'alcalde de Palafrugell, Juli Fernàndez.

Tot i els problemes, des del consistori assenyalen que l'objectiu de la càmera era controlar i evitar l'excés de velocitat en aquesta via, una tendència que segons Fernàndez, continua succeint. Mitjançant un comunicat, el consistori ha assenyalat que van col·locar aquest sistema de control per "millorar la seguretat del vial" el passat mes de juliol. El sistema compta amb un detector de velocitat que té com a objectiu activar en vermell el semàfor que hi ha dins del nucli urbà quan detecta un vehicle que va a més de 50 quilòmetres per hora. Al mateix temps, el sistema es va complementar amb la instal·lació d'una càmera de control per sancionar aquells conductors que sobrepassessin el semàfor quan està totalment en vermell.

Des del consistori assenyalen que van col·locar aquest detector arran de les queixes veïnals que hi havia a la zona a causa de l'excés de velocitat que mantenen els vehicles que circulen per la carretera C-66 a l'alçada de la Barceloneta, a Llofriu. Un tema que també es va tractar en diverses reunions del consistori i del Consell de Gestió i Participació de Llofriu.

Segons detallen, en aquest indret es va arribar a detectar un vehicle que anava a 130 quilòmetres per hora. Finalment, des de l'ajuntament i en coordinació amb el Servei Català de Trànsit i els Serveis Territorials de Carretera van acordar la col·locació d'aquest detector de velocitat com acció preventiva per reduir els accidents.

"L'objectiu era bo i correcte però davant aquest elevat nombre de sancions no costa res aturar-se i revisar què ha passat", ha explicat l'alcalde de la localitat, Juli Fernández. Aquest plantejament s'ha pres arran de l'elevat nombre de sancions que s'han imposat en els darrers set mesos, gairebé a mil per mes. "Evidentment s'ha demostrat que hi ha molta gent que passa molt més ràpid del compte però també hem vist disfuncions de la càmera quan passa entre estar taronja i vermell", ha explicat el batlle.

Per això, a partir d'ara es revisaran tots els casos un per un i des el consistori no descarten anul·lar totes les multes i retornar els diners als usuaris afectats. Superar la velocitat permesa en aquest tram i saltar-se el semàfor en vermell suposa una multa d'entre 100 o 200 euros i quatre punts del carnet. Durant els pròxims dies, agents de la Policia Local de Palafrugell vigilaran aquest indret i la setmana vinent l'ajuntament decidirà quines accions s'emprenen i informarà sobre els propers passos.