7 anys de presó per a dos lladres que van assaltar i agredir una parella d'ancians a Vila-Sacra

Els assaltants van fer un tall al coll a la dona i van tirar a terra el seu marit però no van aconseguir endur-se cap botí

L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dijous dos acusats d'assaltar amb violència un matrimoni d'ancians a una casa de Vila-Sacra . Els fets es remunten al passat 19 d'abril del 2012 quan el matrimoni va sortir pel garatge de casa seva per anar a llençar la brossa i van deixar el portal obert. Els lladres van aprofitar aquesta situació per atacar el matrimoni.

Segons relata el fiscal en el seu escrit, els dos lladres anaven armats amb un ganivet de 12 centímetres de fulla i un tornavís de 27 centímetres de longitud. Mentrestant, un tercer implicat (que és, precisament, l'home que està fugit de la justícia) vigilava l'assalt des d'un cotxe. Els tres homes havien planejat el robatori perquè sabien que el matrimoni tenia diners i objectes valuosos a casa.

Durant l'assalt, un dels arrestats – Ehsan U., que està en presó preventiva- va fer un tall de nou centímetres al coll de la dona. La víctima va haver de rebre vint punts de sutura. El fiscal creu que volia acabar amb la vida de la dona. El seu home també va patir ferides quan va intentar defensar-la. L'altre imputat, Mudassar C., també el va amenaçar amb el tornavís.

Finalment, els dos arrestats van acabar fugint de l'immoble amb les mans buides perquè un veí els va sorprendre. Posteriorment, els Mossos d'Esquadra van enxampar-los a Figueres. Els dos detinguts van ingressar a presó provisional el 21 d'abril i un d'ells, Ehssan U., està encara en presó preventiva. El tercer implicat està fugit de la justícia i encara se'l busca.

Rebaixa de la condemna

El judici ja s'havia suspès al novembre perquè faltava un dels tres imputats. Aquest dijous, però, les parts han decidit jutjar els dos processats i han arribat a un pacte. Els acusats s'enfrontaven a penes de 12 anys de presó pels delictes de robatori amb violència i homicidi en grau de temptativa. Finalment, els dos homes –que són de nacionalitat paquistanesa- han reconegut els fets i això ha fet que les parts acordin rebaixar-los la pena fins als 7 anys, 1 mes i 15 dies de presó per a cadascun. Concretament, hauran de complir 2 anys, 1 mes i 15 dies per robatori amb violència i 5 anys per homicidi en grau de temptativa.

També se'ls ha imposat una multa de 180 euros per una falta de lesions. Els dos homes hauran d'indemnitzar les víctimes amb 26.300 euros.

Un dels advocats, Obduli Rivas, ha remarcat que gràcies a l'acord els dos processats hauran de complir les penes mínimes estipulades per a cadascun dels delictes. "S'ha hagut de lluitar una mica per arribar al pacte però finalment s'ha assolit", ha celebrat. El cas ha quedat vist per a sentència.