Acorden Carles Puigdemont com a nou president de la Generalitat

L'alcalde de Girona ha estat cridat al Palau de la Generalitat

Finalment i contra tot pronòstic, Artur Mas ha donat un pas enrere i l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ocuparà el seu lloc al capdavant de la presidència de la Generalitat de Catalunya.

La decisió, presa en forma d'acord entre Junts pel Sí i la CUP, s'anunciarà oficialment al llarg d'aquesta tarda mentre que Puigdemont ja es troba camí del Palau de la Generalitat. Amb tot, l'executiva de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) es reunirà a partir de les set del vespre per acabar de donar compte de l'acord.

Puigdemont ha estat escollit per davant de les dues opcions que també s'estaven estudiant; Muriel Casals i Neus Munté. No és la primera vegada que l'alcalde de Girona i president de l'AMI sonava com a futur successor de Mas a la Generalitat, tanmateix, el no de la CUP i les reunions in extremis de les darreres hores han precipitat els esdeveniments a favor del gironí que ha obtingut el vist-i-plau de CDC, ERC i la CUP.

Per la seva banda, Mas està preparant un missatge institucional que farà des de la Generalitat i seguidament caldrà convocar la Mesa i la Junta de Portaveus per tal de iniciar la investidura final demà abans de les dotze de la matinada (temps límit abans de la convocatòria d'eleccions)

Perfil de Carles Puigdemont