La Generalitat invertirà 2,5 MEUR per millorar la seguretat a la C-66 entre Banyoles i Besalú

Aquest tram de la carretera té un trànsit d'uns 13.150 vehicles diaris

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat la redacció del projecte de millora de la seguretat viària a la C-66, entre Banyoles i Besalú. L'actuació, amb un cost previst de 2,5 MEUR, abasta un tram d'uns 13,9 km situats a les comarques del Pla de l'Estany i la Garrotxa i afecta els municipis de Besalú, Cornellà del Terri, Porqueres, Banyoles, Serinyà i Sant Ferriol.

En aquest tram, la C-66 és una carretera convencional d'un únic carril per sentit i té un trànsit d'uns 13.150 vehicles diaris. A banda d'actuacions com la millora del ferm, al projecte caldrà estudiar diverses opcions per fer que la carretera sigui més segura i presenti un estat de conservació idoni.

La Generalitat ha adjudicat ja la redacció del projecte per millorar la seguretat a la C-66, entre Banyoles i Besalú. El projecte estudiarà també la necessitat d'implementar altres solucions, com la millora de ferm, i obres complementàries per deixar el tram en perfecte estat de conservació. Al projecte s'analitzaran un seguit d'actuacions i se n'escolliran les més adients. En concret, s'estudiarà poder millorar les longituds d'acceleració i desacceleració dels ramals dels enllaços (que ara són de tipus directe), la millora d'interseccions i altres millores del traçat que es puguin abordar.

També s'analitzarà la possibilitat de redefinir, si s'escau, els trams amb carril addicional, la implantació ''elements separadors de fluxos de trànsit a l'eix de la calçada i la possibilitat d'ordenació d'accessos. I la darrera opció que hi ha sobre la taula del departament és la millora de la senyalització existent, amb la redefinició, si cal, de les zones d'avançament i l'estudi de les limitacions i recomanacions de velocitat existents, així com la dels ramals de sortida i revolts.Des de que s'acaba el tram desdoblat de la C-66, poc abans de la variant de Banyoles, la C-66 és una carretera convencional d'un carril per sentit de circulació fins arribar a la connexió amb l'A-26 a Besalú. La via té un trànsit diari important, a l'entorn dels 13.150 vehicles/dia.