Detenen un home que va intentar matar la seva parella calant foc al pis on vivien a Salt

Li imputen quatre delictes: temptativa d'homicidi dolós, lesions, coaccions i incendi

Els Mossos d'Esquadra han detingut un veí de Salt, de 42 anys i de nacionalitat marroquina, que ahir a la tarda va intentar acabar amb la vida de la seva parella sentimental calant foc al pis on convivien. Se li imputen quatre delictes per temptativa d'homicidi dolós, lesions, coaccions i incendi.

Els fets van succeir aquest divendres 1 de gener pels volts de les quatre de la tarda al número 30 del carrer Torras i Bages de Salt (Gironès). Segons sembla, la parella va discutir i l'home va agredir la dona - de nacionalitat espanyola i 37 anys- i va tancar-la en una habitació del pis. Posteriorment va calar foc a l'habitatge. Un veí de l'edifici va ajudar-la a sortir de l'immoble.

Els fets van succeir ahir, divendres 1 de gener del 2016, pels volts de les quatre de la tarda a l'entresòl del número 30 del carrer Torras i Bages de Salt. Fins al lloc es van desplaçar diverses dotacions dels Mossos i dels Bombers. En principi, tot apunta a que la parella havia discutit la nit anterior i la dona va intentar marxar de l'habitatge però la seva parella va impedir-ho coaccionant-la. Posteriorment van tornar a barallar-se el divendres al migdia. Va ser llavors quan l'home va agredir-la, va llançar-li diversos objectes i la va tancar en una habitació de l'immoble. Posteriorment, va calar foc al pis.

Gràcies a l'ajuda d'un veí, la jove va poder sortir de l'habitatge. Les flames van calcinar completament tot l'immoble i van provocar el desallotjament d'uns 30 veïns del bloc. La parella va resultar ferida lleu per inhalació de fum i tots dos van ser evacuats a dos hospitals diferents. Els dos ja han rebut l'alta mèdica. El detingut va assegurar als Mossos que el foc els havia sorprès i que no havien pogut escapar a temps. Des del primer moment, la dona va detallar una altra versió completament diferent.

Per tot això, els Mossos van obrir una investigació que ha finalitzat amb la detenció de l'home per quatre delictes: temptativa d'homicidi dolós, coaccions, lesions i incendi. Es dóna el cas que l'home té antecedents policials per maltractaments. En aquest incendi van treballar-hi nou dotacions dels Bombers de la Generalitat. Les flames van calcinar completament l'entresòl i van causar danys a l'estructura de l'immoble ja que alguns revoltons del sostre van caure a terra. A més, els bombers van haver d'apuntalar una paret mestra que connecta l'habitatge sinistrat amb el local comercial annex i, més tard, ventilar tot l'edifici.