Identificada la dona morta a la Via Ferrata de Sant Feliu de Guíxols

La víctima va caure de trenta metres

La dona que ha mort aquest dilluns al vespre en caure a l'entorn de la Via Ferrata de la Cala del Molí a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) té 47 anys i és veïna d'Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat), segons han informat els Bombers de la Generalitat. L'avís es va rebre poc després d'un quart de nou del vespre i es van activar els equips de rescat.

Poc després de les nou, efectius dels Bombers de la Generalitat van localitzar el cos de la dona sense vida en unes roques en una zona de difícil accés. La dona havia anat a passar el cap d'any a la Costa Brava al costat d'un grup de gent d'Esplugues de Llobregat, tots amb experiència a fer aquest tipus de vies, segons explicava a l'ACN l'alcalde de Sant Feliu, Carles Motas.

El grup s'estava a Palafrugell i havia decidit fer la Via Ferrata ahir a la nit aprofitant la claror de la lluna plena. Quan van passat els fets el grup encara no era a la via, sinó que inspeccionava la zona per determinar el millor lloc per fer-la. Un moment que un núvol ha tapat la claror la dona no va veure que se li acabava la roca per on caminava i va caure des d'una alçada de 30 metres, segons han indicat els Bombers de la Generalitat.

El grup havia deixat l'equipament al cotxe per inspeccionar el terreny i tot plegat ha ocorregut quan encara no havia arribat a la Via Ferrata. Els Mossos d'Esquadra es van fer càrrec de la investigació i dels tràmits judicials per fer l'aixecament del cos de la dona i conjuntament amb els Bombers la van evacuar amb una barca fins al port de Sant Feliu de Guíxols.

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) va enviar psicòlegs per atendre els companys de la víctima, així com també una ambulància convencional i una de medicalitzada.

Fins al lloc dels fets s'hi van desplaçar set dotacions dels Bombers de la Generalitat amb el Grup d'Actuacions Especials (GRAE), sis patrulles dels Mossos d'Esquadra amb les unitats d'investigació i de muntanya (COTA), a més del SEM, efectius de la Policia Local, Salvament Marítim, Protecció Civil i la Creu Roja.