Jugadors del Girona CH disparen el marcador dels punts solidaris de l'Espai Gironès

Dins la mateixa iniciativa també s’està recollint menjar per al Banc dels Aliments

Jugadors dels primers equips del Girona CH ( Primera Estatal masculí i OK Lliga femení) han participat aquest dimecres 23 de desembre en la campanya solidària Aquest Nadal tots hi guanyem! de l’Espai Gironès que s’impulsa a favor de Càritas i el Banc dels Aliments per lluitar contra la pobresa i l’exclusió social. L’entitat benèfica destinarà els diners al seu programa SIE per afavorir, a través de l’esport, la integració de joves en risc d’exclusió social.

El Girona CH és un dels cinc clubs que col·labora amb la campanya que s’allargarà fins el proper 5 de gener i que dedica cada setmana a un esport diferent. També s’hi han implicat el Girona FC, l’Spar Citylift,  l’Handbol Bordils i el Club Patinatge Artístic Girona.  A més, es compta amb el suport d’ADN Gironí (una iniciativa esportiva que busca potenciar i difondre la pràctica de l’esport), de la Federació Catalana de Patinatge i de la Federació Catalana de Basquetbol.

Aquesta setmana l’esport protagonista és l’hoquei i els jugadors del Girona CH van contribuir ahir a la suma de punts disparant amb l’estic contra la porteria que hi ha instal·lada a l’estand i animant als nens i als visitants a fer el mateix. Van fer pujar fins els 8.000 els punts solidaris situant el marcador molt a prop de l’objectiu que és arribar als 10.000 punts que es transformaran en 10.000 euros  per a Càritas.
La setmana que ve la campanya solidària estarà dedicada al patinatge.

Diferents maneres de participar

Altres vies per col·laborar són: fer-se una foto amb el marc “Aquest Nadal tots hi guanyem!” al Punt solidari que sumarà un punt; fer-se una selfie practicant esport , en un recinte esportiu o al Punt Solidari i publicar-la amb l’etiqueta #totshiguanyem amb la que també se suma un punt; o enviar a l’Espai Gironès un vídeo esportiu d’un màxim de 10 segons que després el centre compartirà al seu Facebook. Cada 10 likes que rebi el vídeo es convertiran en un punt.

Recapte de menjar per al Banc dels Aliments

L’Espai Gironès també col·labora durant aquesta campanya de Nadal en la recollida de menjar per donar al Banc dels Aliments. Els aliments es poden  portar directament al Punt Solidari o a través de la compra al supermercat Caprabo.  

 A totes les activitats infantils organitzades a les instal·lacions  del Centre Comercial hi ha un punt on es poden deixar els aliments. Fins avui es pot trobar al centre un Tió de grans dimensions, on la mainada pot endur-se els seus obsequis i també es recull menjar.  Del 27 de desembre al 5 de gener (de les 17.30h a les 20:30h) el Rei Baltasar recollirà les cartes de totes les nenes i els nens que s’apropin pel centre comercial.

Fins el 5 de gener ( de les 17h a les 20h), la mainada pot confeccionar postals de Nadal per mitjà de diferents tècniques de pintura i se les pot endur a casa. I del 27 de desembre al 5 de gener (de les 17h a les 20h) podran fer la carta reial i entregar-la al Rei Mag.

La cinquena campanya solidària

L’Espai Gironès vol destinar aquesta campanya de Nadal a la lluita contra la pobresa , i també a combatre l’exclusió social, de la mateixa manera que ja va fer els tres anys anteriors, amb campanyes per recollir menjar per al Banc dels Aliments i per recollir fons per a Càritas. També es va portar a terme una altre campanya solidària de suport a Unicef.

Encara hi ha moltes famílies que necessiten recórrer al Banc dels Aliments per poder menjar i a entitats com Càritas per demanar ajut. És per això que l’Espai Gironès s’ha volgut solidaritzar un cop més amb les persones que es troben en situació vulnerable.

L’Espai Gironès estarà obert tots el diumenges del mes de desembre i els diumenges 3 i 10 de gener.

Diumenge 27 de desembre hi haurà instal·lat a l’entrada principal del Centre Comercial un punt del Banc de Sang perquè tothom qui vulgui pugui acostar-se per fer la seva donació de sang.