Un nou dispositiu al Culubret de Figueres detecta 20 habitatges amb la llum punxada

El barri pateix talls de subministrament i Endesa en culpa als defraudadors

Aquest matí tècnics d'Endesa i agents de la Guàrdia Urbana s'han personat al barri del Culubret de Figueres (Alt Empordà) en un nou dispositiu contra la defraudació de fluid elèctric. En aquesta ocasió, al llarg del matí han inspeccionat fins a 70 immobles.

Finalment, s'ha detectat que una vintena dels habitatges no tenien comptador i, directament, tenien la llum punxada o bé del carrer o bé del comptador d'algun veí o de la comunitat de veïns. L'Ajuntament de Figueres fa uns mesos que, d'acord amb la companyia elèctrica, està intensificant els dispositius a la zona oest de la ciutat per acabar amb aquests casos.

Des d'Endesa asseguren que les caigudes de subministrament que pateixen tant en aquest barri com també al barri de Sant Joan venen causades perquè hi ha nombroses llars amb la llum punxada. Des de l'ajuntament, però, apunten que també cal fer més inversió en aquesta línia per acabar amb aquesta situació. Segons la companyia, hi ha dos tipus de fraus. Per una banda, aquells habitatges que no tenen ni comptador i, per tant, punxen directament la llum del carrer o d'un altre comptador.

Per altra banda, els immobles que sí tenen comptador però el tenen manipulat. És a dir, el consum real és molt més elevat que el que es reflecteix en la factura. Per això, segons Endesa, la suma d'aquestes dues causes provoca pics de consum en aquesta línia i, conseqüentment, la llum es talla a estones. En el que portem d'any, s'han detectat fins a 139 casos a Figueres d'habitatges que tenien la llum punxada.