Detinguts dos menors per cometre fins a dotze robatoris a habitatges de Girona i Salt

Els delictes es van cometre entre setembre i desembre

Entre finals de setembre i principis de desembre els mossos van tenir coneixement que s'havien produït dotze robatoris amb força a l'interior de diversos domicilis de les poblacions de Girona i Salt (Gironès).

Els agents van constatar que, en tots els casos, els autors utilitzaven la mateixa modalitat: s'enfilaven per les terrasses per tal d'accedir als habitatges i també fugien per aquest lloc després de cometre el robatori.

Els mossos van tenir coneixement l'11 de desembre al migdia que s'havia produït un robatori d'aquestes característiques al carrer Oviedo de Girona. Va ser el testimoni d'un ciutadà el que va alertar la policia.

El testimoni va poder donar una descripció acurada dels dos joves. Segons va relatar, anaven vestits amb un xandall fosc i guants i els va veure saltant una tanca de més de dos metres d'alçada per accedir a un immoble. La patrulla va localitzar a un dels joves en un carrer adjacent just quan intentava fugir del lloc dels fets i el van detenir.

Posteriorment, els mossos van esbrinar la identitat de l'altre autor dels fets i també el van detenir al seu domicili. Es tracta d'un altre menor veí de Girona. Arran la detenció d'aquests menors es van resoldre dotze delictes de robatoris amb força comesos durant tres mesos en aquestes dues poblacions. La policia va lliurar els menors als seus tutors legals i van comunicar-los que hauran de comparèixer davant de la Fiscalia de Menors de Girona quan se'ls citi.