El quinzè Black Music Festival convoca Stanley Clarke, Akua Naru i Caravan Palace

Neix la Black Music Big Band, una nova formació amb joves músics de les comarques gironines

El Black Music Festival ha avançat aquest divendres els primers noms que configuraran el cartell de la seva 15a edició. El virtuós baixista nord-americà Stanley Clarke amb la seva banda, la veu d’Akua Naru –que va meravellar al darrer Say it Loud de Barcelona-, i l’electro swing de Caravan Palace, són els artistes confirmats.

També passarà pel festival gironí el projecte Patax, de Jorge Pérez, amb originals versions de Michael Jackson marcades per ritmes latin, jazz, salsa, flamenc i altres sonoritats exòtiques. D’altra banda, el festival està impulsant una nova big band de música negra, la Black Music Big Band, perquè faci arrels a Girona i debuti en aquesta edició del certamen.

La BMBB vol ser la primera big band-escola de les comarques gironines especialitzada en música negre, on el funky i soul en seran els principals estils i es treballaran temes de Maceo Parker, Tower of power, Ray Charles, Jaco Pastorius o Blues Brothers, segons ha avançat el festival aquest divendres.La intenció d’aquesta “iniciativa gironina”, més enllà d’aprendre a interpretar aquests estils, és la de fer actuacions arreu, també al Black Music Festival.

Amb aquest projecte es vol “crear un espai on els joves músics del país hi trobin les condicions perfectes per desenvolupar i complementar la seva formació musical”. Jams sessions, concerts o màster class seran algunes de les activitats que podran participar al llarg de l’any els membres de la BMBB.El Black Music Festival se celebrarà de l’1 al 20 de març essencialment a Girona i Salt, per bé que vol “enfortir la seva petja al territori” programant també a Barcelona i Perpinyà, sense oblidar el territori més proper a la seva pròpia seu, amb concerts a Fornells de la Selva i Cervià de Ter.