Comença la licitació del projecte de reforç del dic de recer del port de Sant Feliu

L’actuació està pressupostada en 1,4 milions

La Generalitat ha obert el procés de licitació del projecte de reforç del dic del port de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), que té l'objectiu d'esmorteir les onades dels temporals i millorar la funcionalitat i la seguretat de la infraestructura.

El projecte, que comportarà la construcció d’una franja amb blocs de formigó de 60 metres de longitud i 10 metres d’amplada, està pressupostat en 1,4 milions d'euros i el termini d'execució és de quatre mesos. Des del Govern s'indica que l’actuació prevista no té afectacions per a la dinàmica del litoral, les espècies protegides, l’impacte visual, ni per a la sortida al mar de la riera de Tueda.

Des de la Generalitat s'explica que aquest port pateix una sèrie d’ultrapassaments entre la primera alineació del dic de recer, al costat de les instal·lacions del Club Nàutic, i l’inici del primer calaix del dic exterior, per l’acció dels temporals que impedeixen el funcionament eficaç de la instal·lació i afecten la circulació del vial i els amarratges de les embarcacions més propers a la zona. D'aquí que, un cop valorades diverses opcions, s'hagi optat per reforçar la primera alineació del dic de recer. Les obres de reforç suposaran la construcció d’una franja amb blocs de formigó de 60 metres de longitud i 10 metres d’amplada.

La franja s’ubicarà entre l’arranc del dic de recer i l’inici del primer calaix del dic exterior exempt, així com la construcció d’un botaones a l’espatller per impedir ultrapassaments. Des del Govern s'indica que l’actuació prevista no té afectacions per a la dinàmica del litoral, les espècies protegides, l’impacte visual, ni per a la sortida al mar de la riera de Tueda. En aquest sentit, es respecta tant el desguàs de la riera com la sortida de l’aigua que hi ha entre el dic de recer i el dic de calaixos exterior. L’actuació comprèn l’enderroc de dues edificacions: l’antiga nàutica i Protecció Civil. Un cop fets els enderrocs, l’esplanada resultant s’utilitzarà per construir els blocs de formigó que formaran part de la nova franja de reforç del dic de recer. A més, a la zona de passeig de l’espatller s’hi millorarà el paviment i l’enllumenat.