Tanca temporalment el Teatre Catalunya de Santa Coloma de Farners per problemes de seguretat

Cal reobrir sortides d'evacuació tancades o obstruïdes i instal·lar un teló tallafocs

L'Ajuntament de Santa Coloma de Farners ha decidit tancar temporalment el Teatre Catalunya després que un informe dels serveis tècnics municipals hagi posat de manifest l'existència de problemes de seguretat, sobretot en el cas d'incendi.

Els informes destaquen que hi ha sortides d'evacuació tancades o obstruïdes i que cal instal·lar un teló tallafocs, entre d'altres. Les activitats programades en aquest recinte cultural s'han suspès fins que no es pugui garantir la seguretat de les persones que hi accedeixen. "Hem de prendre les mesures per garantir l'accés segur tant de professionals i amateurs que hi realitzen activitats artístiques com del públic que hi assisteix", ha ressaltat l'alcalde, Joan Martí.

L'informe que posa de manifest les mancances en matèria de seguretat data del 30 de novembre i s'ha elaborat a petició de l'equip de govern. El document fa un èmfasi especial en el compliment de les condicions de seguretat en cas d'incendi i assenyala que cal reobrir les sortides d'evacuació tancades o obstruïdes, instal·lar portes antipànic, aïllar la caixa escènica de la sala d'espectadors o col·locar un teló tallafocs amb accionament automàtic i manual, entre d'altres mesures.

El document també remarca que cal fer un manteniment de les instal·lacions elèctriques ja que són molt velles i que no han estat renovades en els últims anys. "El més important per a nosaltres és la seguretat de les persones", remarca l'alcalde. Per això, un cop van rebre l'informe dels tècnics van decidir actuar amb "rapidesa i contundència" i van suspendre les activitats que hi havia programades al teatre. El consistori busca alternatives per resoldre la problemàtica.

La regidoria de Cultura preveu utilitzar com a espais alternatius l'Auditori Municipal i el Cercle Jove, que s'adequaran tècnicament per acollir representacions escèniques de petit format i, de forma excepcional, els pavellons poliesportius, tot i les limitacions que això comportarà en el format de les obres escèniques a representar.Construït el 1978, forma part del complex cultural recreatiu del Cercle Cultural Colomenc. Disposa d'un aforament de 837 espectadors i té un escenari de 135 metres quadrats.