Retallen la pensió als figurants jubilats de 'Ocho apellidos catalanes'

El Govern español els ha assegurat que fer cobrar d'extra és incompatible amb rebre l'ajuda

"Ocho apellidos catalanes" ha obtingut una de les pitjors puntuacions en la història del cinema espanyol i també ha rebut duríssimes crítiques per part de la premsa especialitzada. A tot això, ara cal sumar-li que els figurants jubilats que hi van participar patiran les conseqüències de veure retallada la seva pensió.

El Ministerio de Empleo i la Seguretat Social han enviat una carta a tots els jubilats gironins on se'ls informa que la la seva remuneració per participar al llargmetratge d'Emilio Martínez-Lazaro és "indeguda" i que, per aquest motiu, la seva pensió de jubilació serà revisada al entendre que l'activitat genera una incompatibilitat amb la jubilació.

La carta fou enviada a finals del mes de novembre segons ha avançat La Vanguardia. Per la seva banda, l'empresa LaZona Films, encarregada del càsting, no ha volgut fer cap declaració al respecte mentre que els figurants afectats asseguren que en cap moment se'ls va advertir que podrien tenir problemes d'aquesta índole.

Els extres van arribar a cobrar fins a 240 euros per a la seva participació a la pel·lícula (60 euros diaris), mentre que la Seguretat Social els obliga a retornar 126,39 euros. Es desconeix la xifra final de persones que podrien resultar afectades per aquesta irregularitat que denuncia el Govern Espanyol.