Troben una trampa per ciclistes i corredors en un camí del puig de Sant Grau

S'ha avisat al consistori, els Mossos d'Esquadra i els Agents Rurals

Desagradable troballa la que van localitzar uns joves mentre feien esport ahir, dissabte, per un corriol del puig de Sant Grau, dins del municipi de Sant Gregori (Gironès). Un dels membres del grup va ensopegar-s'hi i, en apropar-se, van veure que es tractava d'una trampa feta de ferro amb sis claus que algú havia enterrat sota el terra del camí, a la profunditat necessària perquè no es pogués doblegar ni girar. Un dels membres del grup, veí de Bescanó i conegut del Centre Biker Girona, va donar a conèixer els fets i des d'aquesta empresa ho han denunciat a la seva pàgina de Facebook on compten amb més de 3.370 seguidors. "És un lloc per on acostuma a passar molta gent corrent i en bicicleta, la trampa s'ha col·locat per fer mal", ha explicat el gerent del centre, Isidre Mor.

Des del Centre Biker Girona assenyalen que mai abans havien tingut constància de trampes similars en contra de ciclistes o de corredors a les comarques gironines tot i que sí que n'havien trobat a altres zones de Galícia o del nord de l'estat espanyol. Segons Mor, mitjançant la pàgina de Facebook, han pogut denunciar els fets i s'han posat en contacte amb l'Ajuntament de Sant Gregori que ja ha demanat la ubicació exacte on s'havia trobat la trampa. A més, també ho han posat en coneixement dels Mossos d'Esquadra i dels Agents Rurals que ja estan investigant qui és el propietari dels terrenys on s'ha trobat l'artefacte.

"Si no ho veus i passes per sobre corrents et destrosses el peu", ha explicat Mor. Segons ha detallat, la trampa la va trobar un conegut de l'empresa, veí de Bescanó i que forma part d'un grup de la vila que acostuma a fer rutes en bici o practicar senderisme. Ahir va sortir a caminar amb la seva dona i una amiga per la zona de Sant Grau i quan baixaven pel corriol de l'ermita de Sant Grau, l'amiga va entrebancar-se amb la trampa. Pensant-se que es tractava d'una branca va intentar retirar-la per seguretat però, al fer-ho, es van adonar que es tractava d'una altra cosa.


El gerent ha assegurat la zona on l'han trobat és un espai concorregut, un camí que passa entremig del bosc on molta gent hi va a córrer o fer ciclisme. "S'ha posat amb la idea de fer mal, en un punt de pas obligat per tothom que circuli amb la bicicleta o hi passi corrent. A més, són claus de grans dimensions i amb les punxes dretes; compta amb uns suports que s'enterren a profunditat – uns 30 o 40 centímetres- perquè la trampa no es bolqui ni es mogui quan la trepitgen o hi passen per sobre amb la bici", ha assegurat.

Ara fa uns anys, el 2009, diversos ciutadans van denunciar que s'havien trobat trampes fetes amb claus enterrats sota la terra del camí o filferros lligats de punta a punta dels arbres als boscos del voltant de Saus, Vilaür, Camallera i Vilopriu. En aquell cas, les trampes estaven col·locades amb la intenció de fer mal a ciclistes, motoristes o vianants que passessin per la zona. A més, es va trobar una nota escrita a mà i penjada d'un arbre on es feia referència als suposats sorolls i molèsties que comportaven el pas d'aquests vehicles per la zona.

Sant Gregori "condemna" els fets

Aquest mateix diumenge, l'alcalde de Sant Gregori, Quim Roca, ha condemnat els fets tot assenyalant que el lloc on s'ha trobat la trampa – el puig de Sant Grau- és una zona molt concorreguda on la gent acostuma a anar a fer esport, córrer o fer una ruta en bicicleta. Per això, ha assenyalat que els Mossos d'Esquadra ja han obert una investigació per esclarir els fets i que efectius dels Agents Rurals s'han desplaçat aquest diumenge al matí fins al lloc dels fets per veure l'indret exacte on es trobava la trampa i comprovar que no n'hi hagin més en altres corriols de la zona.

"Per sort ningú va prendre mal però és molt lamentable que algú hagi col·locat una trampa d'aquestes característiques en un corriol", ha destacat el batlle. Segons Roca, el corriol on s'ha trobat l'artefacte fa poc més de mig any que s'ha obert. "En principi, el consistori emprendrà les accions que cregui convenient quan hagin finalitzat la investigació", ha afegit l'alcalde. De moment, es desconeix l'autor o els motius que van impulsar a posar la trampa en aquest espai.