Els més menuts descobreixen quina professió volen exercir quan es facin grans

Mestre, veterinari o dentista són algunes de les feines que més interessen als petits que han visitat la fira gironina

'Jo de gran vull ser...' és el nom de la primera edició de la fira d'educació i entreteniment familiar que ha organitzat la cadena gironina de joguines educatives Eurekakids a Girona.

Fins el proper 8 de desembre, els més menuts poden descobrir i veure quines professions els interessen més a la Fira de Girona. Mestre, veterinari o dentista són algunes de les feines que més interessen als petits tot i que d'altres com forner o pastor també han atret un gran nombre de públic.

La fira està destinada a nens i nenes d'entre 3 i 12 anys i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Girona i diverses entitats i empreses. De moment, ja s'han venut 2.000 entrades anticipades i, des de l'organització, esperen rebre un gran nombre d'assistents.

Segons ha explicat la responsable i coordinadora de la fira, Cristina Teixidó, el projecte neix amb l'objectiu de convertir-se en una de les mostres de referència en l'entorn de l'educació i l'entreteniment familiar. El certamen compta amb la col·laboració de diverses empreses gironines i internacionals com la fleca Bellsolà, la Recuiteria o la companyia Windoor que gestiona el Túnel del Vent d'Empuriabrava, entre moltes d'altres.

Amb l'ajuda de les diverses companyies, els infants poden descobrir i practicar amb tallers diferents professions de camps diversos com periodisme, fusteria, odontologia, pastisseria i fleca, cuina, construcció, arquitectura, patinatge, bàsquet, música i interpretació, policia, bomber, vidrieria, gestió de residus o el món dels pastos i la creació de formatges i altres productes làctics.

Teixidó ha detallat que s'han posat 16.000 entrades a la venda. En concret, aquest dissabte – el primer dia de la mostra- ja hi ha més de 2.000 entrades anticipades venudes i la previsió és que a partir d'aquesta tarda comenci a augmentar l'afluència de públic. La majoria de les famílies i infants que visiten la fira són veïns de les comarques gironines tot i que també hi ha un gran nombre de la demarcació barcelonina. Una part de la recaptació de la venda d'entrades es donarà a la Fundació Josep Carreras Contra la Leucèmia.

Entre els assistents més menuts, tenen clar quina és la seva feina ideal: professor, veterinari o dentista. Aquestes són les principals professions que interessen més als petits tot i que també agrada el món de la cuina, la gastronomia o la música. "Vull ser professora perquè m'agrada molt aprendre noves coses i perquè també ho és la meva mare", explicava una de les nenes assistents, la Mia. Per la seva banda, en David, contestava directe al gra: "Jo vull ser veterinari perquè m'agrada estudiar els animals".

D'altres, com la Júlia asseguraven que volien compaginar el món del patinatge amb la veterinària tot i que tampoc es tancaven portes. "M'ha agradat molt veure les dents i construir-ne una de plastilina", ha explicat. Pel que fa als més grans, la reflexió és sempre la mateixa: es tracta d'una fira interessant que permet que els més petits descobreixin què els agrada més.