La cadena gironina Med Playa compra dos hotels a Benidorm i Bulgària

Amb aquesta operació, la firma suma setze hotels repartits entre la Costa Brava, la Blanca, la del Sol i la del Mar Negre

Els hotels Flamingo Oasis de Benidorm i el Bella Vista de Sinemorets (a la costa búlgara del Mar Negre) eren propietat de SafeHarbour One SL. La companyia era una unió de tres firmes: TUI Travel plc n'era l'accionista majoritari, amb el 50% de les participacions, i Orbita Solar i Med Playa en tenien, respectivament, el 25% cadascuna.

Fins ara, a través d'un acord amb l'accionista majoritari, la cadena gironina ja gestionava aquests dos establiments. Però gràcies a un canvi d'estratègia empresarial de TUI Travel, ha pogut adquirir-ne la propietat al 100%. "TUI, considerat el principal grup turístic europeu, aposta ara per la venda en exclusivitat de producte diferenciat; i ni el Flamingo Oasis ni el Bella Vista li encaixaven en aquesta estratègia", concreta el director general de Med Playa, Agustí Codina.

La cadena gironina ha comprat totes les participacions als altres dos socis (TUI Travel i Orbita Solar) i s'ha convertit en el propietari únic de l'hotel de Benidorm i del de Bulgària. El Flamingo Oasis, a la Costa Blanca, té 398 habitacions i a partir d'ara se sumarà als tres establiments més que Med Playa té en aquesta zona, molt preferida pel turisme britànic (el Regente, el Riudor i el Río Park).

Per la seva banda, l'hotel Bella Vista, de 212 habitacions, es troba situat al sud de la costa búlgara, a prop de la frontera amb Turquia. La zona, que durant l'estiu té un clima molt semblant al d'aquí, atreu principalment turistes polonesos, nòrdics i búlgars.

77 MEUR i 1.400 treballadors

Amb seu a Girona, la cadena hotelera Med Playa s'ha especialitzat en la gestió d'establiments turístics de costa. Fundada el 1967 a la Costa Brava, va començar a expandir-se per Benidorm i va continuar creixent i sumant hotels a la Costa del Sol, la Daurada (Salou) i la del Maresme. Actualment, el grup factura 77 MEUR i té una plantilla de 1.400 treballadors.

Med Playa suma ja setze hotels sota el seu segell. D'aquests, n'administra tretze en propietat i també n'explota tres més en gestió o arrendament: els Balmoral i Villasol de Benalmádena (Màlaga) i el Piràmide de Salou.