Dos detinguts per robar vuit cadells de Chihuahua a la gossera de Cornellà del Terri

Els Mossos segueixen a la recerca de dos implicats més

Agents dels Mossos d’Esquadra van detenir el dia 22 i 25 de novembre a Cornellà del Terri i Girona, dos homes, de 26 i 27 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Girona, com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força, en grau de temptativa.
 
Pels volts de les vuit del vespre del 22 de novembre els mossos van rebre l’avís d’adreçar-se a un centre caní de la població de Cornellà del Terri, ja que una de les treballadores havia rebut la visita d’un home, que amb actitud sospitosa, volia comprar un cadell de gos just abans de tancar l’establiment. A fora del recinte l’esperaven tres homes dins un turisme.
 
Els mossos van arribar al centre ràpidament i van veure un cotxe que estava estacionat al mig del camí. El vehicle tenia la porta del copilot oberta i les claus del contacte posades. Els agents van fer recerca pels voltants i, en apropar-se a la nau on tenien els gossos tancats, van veure quatre persones que posaven cadells de gossos en caixes de cartró. Els lladres havien fet un forat a la paret lateral de l’edifici d’uns 80 per 60 centímetres.
 
En veure la presència policial els quatre homes van sortir corrents en diferents direccions. Els mossos van interceptar un dels fugitius i el van detenir.
 
En l’escorcoll del vehicle es va trobar un martell, un mall, una navalla, un tornavís i claus de diversos tipus.
 
A les caixes de cartró es van recuperar vuit gossets de raça Chihuahua  que estaven enllestits per sostreure. Al lloc també hi van trobar la documentació personal d’un dels implicats amb la qual van emetre una ordre de cerca i detenció. El dia 25, els agents el van localitzar i detenir.
 
La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.
 
Els detinguts, amb antecedents, un d’ells, que tenia 8 odres de recerca i detenció, van passar el dia 24 de novembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs i l’altre declararà davant el jutge encarregat del cas quan sigui requerit.