ACM i AMI consideren sorprenent que s'investigui Celrà per sedició

Recorden que l'acord de ple té un caràcter "merament simbòlic"

L'Associació Catalana de Municipis (ACM) i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) han considerat "sorprenent" que l'Audiència Nacional hagi obert diligències per investigar si Celrà (Gironès) i la Seu d'Urgell han comès delictes de rebel·lió i sedició per aprovar una moció de suport a la resolució de ruptura del Parlament de Catalunya, declarada inconstitucional aquest dimecres pel TC.

Es tracta, segons les dues entitats, d'una declaració política de caràcter "simbòlic" que no ha tingut "cap afectació" sobre el funcionament de les corporacions locals.

A més, indiquen que és un exercici de llibertat d’expressió, llibertat ideològica i de dret fonamental a la participació política. Des de les dues entitats se subratlla que atès el valor "merament simbòlic" de la moció resulta "encara més sorprenent" la diligència penal. "Podríem arribar a entendre –afirmen- que a l’Estat espanyol, pel que fa als electes locals, s’han suspès les llibertats d’expressió i ideològica, així com el dret fonamental a la participació política".

ACM i AMI han anunciat que oferiran suport jurídic als ajuntaments afectats.