Nir Zook dóna el tret de sortida al cicle d'intercanvis gastronòmics al Draps de Girona

El xef israelia va presentar un menú amb tocs àrabs i sefardites

El restaurant Draps de Girona va iniciar ahir a la nit en motiu del seu desè aniversari el cicle d'intercanvis gastronòmics comptant amb la presència del xef israelià, Nir Zook.

El reconegut cuiner, propietari del restaurant "Cordelia Plaza" (Jaffa - Israel) i també del complex gastronòmic més popular de Tel Aviv, va presentar un menú degustació de vuit plats que combinava la cuina tradicional àrab amb altres combinacions sefardites.

Dividit en primers plats individuals, plats de centre de taula per a compartir, segons individuals i postres, Zook va culminar la nit amb una Makluva (paella àrab), que va servir al centre del menjador davant l'atenta mirada dels comensals.

Per ordre cronològic el xef va començar amb una amanida d'encenalls de mongeta verda amb castanyes seguit d'una sopa de bolets amb crema. Posteriorment el centre de taula comptava amb albergínies a la panxa i iogurt, sardina en escabetx a l'estil de Jaffa, cor d'enciam a la grella, seitons amb rave i formatge de cabra amb mel.


El segon plat individual fou un guisat de llobarret amb crema de carxofa i el preuat Makluva. Pel que fa a les postres Zook va presentar una magrana amb anís per rematar-ho amb un pastís de xocolata amb "bharat" (barreja d'espècies àrab).

Les properes setmanes el xef i propietari del restaurant Draps, Josep Maria Oliveras, es desplaçarà a Israel per presentar la seva cuina i donar continuïtat a l'intercanvi gastronòmic iniciat a Girona.