Entra en funcionament el Centre Autoritzat d'Ensenyaments Artístics Professionals de Palafrugell

És segon centre d'estudis professionals de música de les comarques gironines

Palafrugell disposa del Centre Autoritzat d'Ensenyaments Artístics Professionals de Palafrugell, al Baix Empordà, ubicat a l'edifici conegut popularment amb el nom de l''Energia'. El nou equipament, gestionat per l'Escola de Música de Palafrugell, és el segon centre d'estudis professionals de música de les comarques gironines, conjuntament amb el Conservatori de Girona.

L'acte d'inauguració oficial s'ha fet aquest dissabte amb l'assistència de la consellera en funcions d'Ensenyament, Irene Rigau, i altres autoritats com l'alcalde de la vila, Juli Fernández, o la directora de l'Escola de Música, Rita Ferrer. De moment, només s'ha habilitat la planta baixa d'aquest gran edifici on s'han construït nou aules i una sala d'assajos d'orquestra.

La planta baixa del centre és de 521 metres quadrats tot i que l'edifici, en conjunt, té una superfície total de mil metres quadrats. A més, el nou centre inclou un espai de 240 metres quadrats que s'ha batejat amb el nom de Frederic Sirés i que serà l'auditori d'aquest nou equipament.

De moment, només s'ha portat a terme la primera fase d'aquesta obra immensa. El projecte inclou una segona etapa dels treballs on es construirà un espai dedicat a les entitats que promouen la música a Palafrugell. Encara no s'ha posat una data però la voluntat és arrencar les obres l'any vinent perquè les associacions dedicades a la música puguin desenvolupar-hi activitats artístiques o culturals.

Aquesta nova zona s'ubicaria al primer pis de l'edifici que, en un futur, també disposarà d'una zona verda. El Centre Autoritzat d'Ensenyaments Artístics Professionals de Palafrugell s'ha ubicat a l'edifici de l''Energia' que té aquest nom perquè es tracta de l'antiga subcentral elèctrica ubicada a la confluència entre els carrers de Pi i Maragall i Manufactures del Suro, projectat per l'arquitecte Pere Domènech i que va entrar en servei l'any 1910. L'empresa Endesa va cedir tot l'espai al consistori el passat mes de maig del 2015. Les obres van arrencar ara fa temps però no ha estat fins aquest any que han agafat més força.