Detinguts uns joves per difondre pregàries i cants en àrab dins un tren

També van amenaçar de mort als passatgers

La Gendarmerie francesa ha detingut un grup de joves a Salses (Catalunya del Nord) que van difondre pregàries i cants en àrab dins d'un tren i van amenaçar de mort els passatgers.

Els fets van tenir lloc aquest dimecres pels volts de tres quarts d'onze de la nit en un tren que enllaçava Montpeller i Perpinyà. Els sis joves, que havien pujat a l'estació de Béziers, van fer servir el micròfon de l'interventor per atemorir els passatgers. Els nois van començar a difondre pregàries i cants en àrab a través dels altaveus, van amenaçar de mort la vintena de viatgers i els van exhortar a deixar els telèfons mòbils al terra.

L'interventor, segons precisa la Gendarmeria, va poder agrupar tots els passatgers en un sol vagó i separar-los del grup de joves. La companyia ferroviària francesa, l'SNCF, va immobilitzar el tren a l'estació de Salses per permetre la intervenció de les forces de l'ordre.

Va ser aleshores quan els quatre nois van baixar del tren i van fugir. Les dues noies, però, es van quedar allà, on la policia les va interrogar. "Sortosament, no hi va haver cap robatori ni agressió física, i el tren va poder reprendre el trajecte", informa la Gendarmerie.

Per interceptar els quatre fugitius, es va muntar un gran dispositiu policial i de seguretat. Hi van intervenir una vintena de militars i unitats especialitzades de la Gendarmerie (com la brigada de seguretat i intervenció de Rivesaltes). Els diferents efectius es van desplegar "sobre punts clau", com ara els encreuaments o els diferents eixos viaris, indica la Gendarmerie en un comunicat.

Poc després, els equips especialitzats de la Gendarmerie van interceptar els quatre joves, que s'havien amagat entre la penombra. Els nois es trobaven a prop de la D900 en direcció a Fitou. La policia els va arrestar. Se'ls acusa d'apologia d'un acte terrorista (perquè es van aprofitar de la situació de pànic arran dels atemptats de París) i de temptativa d'extorsió amb amenaces de mort.