Les exportacions el tercer trimestre a Girona se situen en més de 1.100 milions

Les empreses gironines marquen un rècord històric en vendes a l'exterior entre juliol i el setembre

Les empreses gironines van exportar el tercer trimestre un total de 1.102,60 milions d'euros, cosa que suposa el 5,08% més que el mateix període de l'any passat, segons xifres facilitades pel Ministeri d'Economia i Competitivitat.

Amb aquesta xifra, Girona fixa un nou màxim històric en volum d'exportacions després de registrar el millor tercer trimestre des que comença la sèrie històrica l'any 2000.

Només el mes de setembre, les exportacions van sumar 396 milions d'euros, amb un increment del 12,82% més que el setembre de l'any passat i el millor més de setembre de la sèrie. En l'acumulat dels primers nou mesos, les vendes a l'exterior es van situar en 3.501,2 milions, el 7,39% més que l'any passat.

Els primers nous mesos de l'any, els sectors més actius en vendes a l'exterior a Girona van ser les empreses d'alimentació, begudes i tabac amb unes exportacions per valor de 1.365,3 milions d'euros, amb una caiguda de les vendes de l'1,8% en relació amb el mateix període de l'any passat. El segon sector més actiu a Girona van ser les empreses de béns d'equipament amb un volum de vendes per valor de 654,2 milions d'euros, el 20,3% més que l'any passat, sempre en el període dels primers nou mesos de l'any.