El PSC de Girona acusa Puigdemont de 'mentir' i 'insultar al socialisme'

Li reclamen una rectifiació pública

El PSC de Girona ha acusat avui a l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, de "mentir" i "insultar al socialisme" després de demanar-li una rectificació pública durant el ple d'ahir.

Els socialistes expliquen que el batlle va piular a Twitter el 31 d'agost; "Els qui van detenir i afusellar Companys aplaudirien González i votarien no. I tu amb qui estaràs?”, seguit d'una segona publicació que resava "El camp del ‘sí’ no té franquistes ni feixistes que el defensin. El del ‘no’ pot dir el mateix? Algú dubta que els del 23-F votarien ‘no’?”.

Per tot això, el PSC ha lamentat que el convergent no hagi rectificat ni s’hagi excusat pel contingut d’aquelles piulades i li retreu que fes una acusació “a un partit que tenim pares, mares i avis en foses comunes a causa del franquisme”, ha insistit la regidora Eli Riera.

Puigdemont per la seva banda, en el ple d'ahir va acusar també als socialistes de mentir; “Vostè maniupla les meves piulades. En el meu comte personal de Twitter que ara mateix l’estic repassant i en els dies del president Companys vaig piular. I a veure si en pot deduir el que vostè m’acabà d’imputar greument i que no és veritat”, va dir l’alcalde.

Amb tot, el PSC considera una "certesa demostrada" les piulades ofensives i titllen el convergent de tenir una "actitud agressiva, impròpia de l'alcalde de Girona".

Riera ha comptat amb el suport del número a les llistes socialistes pel 20-D, Marc Lamuà i la número dos, Cristina López. El cap de llista ha mostrat el seu suport a la regidora i ha assegurat que "no som independentistes", concloent que l'actual situació de Catalunya és producte de "les irresponsabilitats polítiques que han seguit la tònica, cada vegada menys amagada, del ‘quan pitjor, millor'". També ha acusat als nacionalistes catalans de fer "trampes" en les interpretacions dels resultats electorals del 27-S i alhora també ha disparat contra els nacionalistes espanyols per "menystenir" el 47,8% de votants independentistes.