Més de 24.000 visitants a un Fòrum Gastronòmic qualificat 'd'èxit rotund'

La fira reforça el seu caràcter comercial

El Fòrum Gastronòmic de Girona arriba a la fi aquest vespre amb l'edició "més exitosa" de l'esdeveniment, que conjuga la part congressual amb una fira comercial. Aquesta és la cinquena vegada que el Fòrum Gastronòmic es fa a la ciutat i els organitzadors han fet una valoració molt satisfactòria.

Per una banda, remarquen que hi ha hagut molt de públic –fins a migdia més de 24.000 visitants, una xifra similar a l'anterior edició del 2013-, entre el qual s'hi barreja el públic professional amb els estudiants de quinze escoles d'Hostaleria de tot Catalunya i també públic generalista.

Un dels organitzadors, Pep Palau, ha destacat també "l'alt valor de negoci" que s'ha viscut a la part de la fira, que ha ocupat dos pavellons sencers amb més de 160 estands que representaven 500 marques, tant nacionals com internacionals. Malgrat no disposar de xifres quantitatives, els organitzadors han parat l'orella en converses i han copsat l'opinió d'expositors i cuines. "És una fira on es ve a comprar i els cuiners cerquen aquella paella, aquell forn o aquell nou producte que els pot ajudar", ha manifestat un dels artífexs del Fòrum, Pep Palau.

Totes les activitats plenes

Palau també ha dit que un dels indicadors que els fan qualificar l'edició "d'èxit rotund" és que totes les activitats han estat plenes "al 100%". Els tres germans Roca han fet el ple en les seves conferències, així com també han estat ben rebuts tallers i classes de cuina en directe de diferents cuiners destacats.

Aquest any, el producte estrella era l'arròs, que tenia un espai destacat dins el recinte. Per aquest espai hi han passat una quinzena de cuiners gironins –alguns amb estrella Michelin- que han cuinat en directe arròs, que després s'ha pogut degustar.

L'esdeveniment, amb un pressupost d'uns 900.000 euros, és un dels més destacats que es fa a la capital gironina. Els organitzadors han confirmat que hi tornaran al 2017 i que donen per consolidada la fórmula d'alternar anualment la celebració del Fòrum Gastronòmic a Barcelona (on hi seran del 23 al 26 d'octubre de 2016) amb Girona. Els organitzadors també porten aquesta cita fins a la Corunya on la idea és ésser-hi presents cada dos anys, coincidint amb la cita de Barcelona.

En el balanç d'aquest Fòrum Gastronòmic 2015 també hi ha participat el president de la Diputació, Pere Vila, i l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont. Per a Vila, aquest esdeveniment és destacat no només per la gent professional que atreu sinó perquè també potencia la vessant formativa amb els tallers i sessions de cuina en viu.

Per a l'alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont, el Fòrum Gastronòmic és "una de les millors fires" que acull Girona i ha destacat "el nivell i la varietat" dels expositors de la fira. "El Fòrum és un lloc d'intercanvi de coneixement a l'entorn de la gastronomia com a motor econòmic del territori", ha assenyalat.