La Simfònica de Cobla i Corda presenta una antologia dels seus millors moments

El concert tinrà lloc a l'Auditori de Girona el 27 i 28 de novembre

La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (SCCC), un innovador projecte musical impulsat per l’empresa  gironina Metalquimia i per la Fundació Metalquimia, presentarà el seu nou treball ‘SCCC: THE VERY BEST’ en un doble concert a la Sala Montsalvatge de l’Auditori de Girona els propers dies 27 i 28 de novembre. Es tracta del seu setè CD, que aplega una antologia dels millors moments de la història de l’orquestra, nascuda el 2008.
 
Aquest doble disc és una recopilació de les peces més emblemàtiques interpretades al llarg de la seva trajectòria, que van des de la música tradicional catalana fins al més actual Pop&Rock, i compta amb la participació de tots els cantants que han col·laborat amb la SCCC des del 2012: Nina, Beth, Albert Guinovart, Pep Poblet, Cris Juanico i Manu Guix.
 
La setantena de músics que integren la SCCC, juntament amb els artistes convidats, ompliran un any més l’escenari de la Sala Montsalvatge dos dies consecutius, sota la direcció artística del gironí Francesc Cassú, director de la cobla La Principal de la Bisbal, i la direcció tècnica de Jaume Lleixà, director artístic de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines. Les entrades ja estan a la venda al web de l’Auditori de Girona.
 
Trajectòria
 
La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya va néixer l’any 2008 amb l’objectiu de crear una orquestra simfònica catalana de gran format, resultat de la fusió dels instruments de cobla, a càrrec de La Principal de la Bisbal, i dels instruments de corda i percussió d’una orquestra simfònica convencional, comptant amb harmonitzacions inèdites fins al moment i realitzades expressament per a aquesta nova formació.
 
En la seva primera etapa, la SCCC es va centrar en la música catalana en tota la seva amplitud, des de la sardana a l’havanera, des de la sarsuela al rock català, des de la cançó tradicional a la Nova Cançó, alhora que feia néixer noves composicions pensades exclusivament per a la nova orquestra. Fruit de tot això, la SCCC va enregistrar tres discos (‘Sardanes per al Món’, ‘Inoblidables en Concert’ i ‘Amb Catalunya al Cor’) i va ser la protagonista del Concert de Cap d’Any de TV3 els anys 2010 i 2011.
 
Després d'uns mesos de reflexió per adaptar l'orquestra a l'actual escenari cultural català, la SCCC va tornar l’any 2012 reinventada, unint els instrumentistes de cobla de La Principal de la Bisbal amb la Jove Orquestra de les Comarques Gironines (JOCG), una iniciativa de l’Orquestra de Cadaqués que té per objectiu contribuir a la formació dels joves talents musicals gironins i actuar de pont cap a la seva integració al món de les orquestres professionals.
 
En una segona etapa de clara internacionalització del repertori, la SCCC va crear una “Trilogia de llegendes”, que conformen els treballs ‘Llegendes del Cinema’, ‘Llegendes del Musical’ i ‘Llegendes del Pop & Rock’, enregistrats en anys consecutius (2012, 2013 i 2014) a l’Auditori de Girona.
 
Aquest 2015 la SCCC ha actuat al Gran Teatre del Liceu amb Josep Carreras i la Polifònica de Puig-Reig; al Palau de la Música Catalana, interpretant les ‘Llegendes del Cinema’; i, amb motiu de la Diada de l'11 de setembre, va oferir el concert "Seguem arran" al Born Centre Cultural.
 
Tota aquesta trajectòria es veu plasmada en el nou treball d’aquesta formació intergeneracional, que fusiona tradició i noves tendències, que aposta pels joves talents, que té voluntat d’arribar a nous púbics, i que crea sinergies molt positives entre els sectors públic i privat. En aquest sentit, en paraules de l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, cal tenir present que “l’Auditori de Girona i Metalquimia van treballar conjuntament i amb perfecta entesa des del principi per tirar endavant aquest projecte; i és que Metalquimia és un clar exemple d’empresa que, més enllà de l’èxit en el seu sector, no és aliena a la realitat del seu voltant i s’implica en propostes que fan créixer la marca Girona com a capital cultural catalana”.