7 anys i mig de presó per al lladre que va colpejar i emmordassar una dona al seu pis de Platja d'Aro

Els assaltants es van endur de la caixa forta 10.000 euros i joies valorades en 6.150 euros

L'acusat, Bin Lian, s'enfrontava inicialment a 12 anys de presó. Com que ha reconegut els fets, li han rebaixat a 7 anys i mig. El lladre estarà només 4 anys entre reixes perquè fiscalia, acusació particular i defensa han pactat que, un cop complerta aquesta pena, l'expulsaran del país. No podrà tornar durant un termini de 10 anys.

Lian ha reconegut que la matinada del 29 d'octubre del 2013 ell i un compatriota –que encara està evadit de la justícia- van cometre un assalt violent en un pis de Platja d'Aro. Els lladres coneixien la víctima perquè un d'ells havia treballat per a ella i l'altre li tenia llogat un pis.

L'assalt va ser cap a la una de la matinada. Els dos lladres van accedir a l'interior del pis, situat a l'avinguda Cavall Bernat, fent servir una clau falsa. La víctima estava dormint i els assaltants la van començar a colpejar a la cara i al coll. Aleshores, mentre un la subjectava amb força, l'altre la va lligar de mans i peus amb unes brides.

L'acusat ha admès que "li van tapar els ulls amb cinta d'embalar, mentre la seguien colpejant i li deien que la matarien". Els dos homes la van portar fins a la cuina, li van treure la cinta dels ulls i, mentre l'amenaçaven amb un ganivet de grans dimensions, li van exigir que obrís la caixa forta. "Li deien que sinó li traurien les entranyes", indica l'acusació.

La víctima va accedir. De la caixa forta, els lladres es van endur 10.000 euros i joies, valorades en 6.150 euros. Un cop aconseguit el botí, els assaltants van fugir deixant la dona "tirada a terra, amb una peça de roba dins la boca, els ulls tapats amb cinta adhesiva i les mans i peus lligats amb una brida".

Bian ha reconegut que la van deixar lligada de tal manera que era absolutament impossible que es pogués alliberar per demanar ajuda. La víctima va estar així fins l'endemà a les 9.45 del matí, quan la van trobar a terra.

Reconeixement evident

L'advocat de la defensa, Joaquim Bech de Careda, ha explicat que l'admissió dels fets ha permès arribar a un acord. "Hi havia un reconeixement evident de la víctima cap a l'acusat que feia absurd celebrar el judici", ha explicat el lletrat.

A més, ressalta que l'acord permet que l'acusat quedi en llibertat d'aquí a un dos anys, quan hagi complert 4 anys de presó. "Després de 4 anys de presó efectiva serà expulsat, això vol dir que sortirà en llibertat, encara que sigui a la Xina", a exposat.

El magistrat Adolfo García Morales ha condemnat Bin Lian de viva veu a 3 anys i 6 mesos de presó per un delicte de robatori amb violència a casa habitada, 4 anys per detenció il·legal i una multa de 1.080 euros per lesions. En matèria de responsabilitat civil, haurà d'indemnitzar la víctima amb 19.900 euros. La sentència és ferma.