Aturen les obres de la nova escola de Campdevànol per la contaminació del subsòl

La Generalitat ordena la paralització a l'espera d'un informe que en quantifiqui l'abast

ACN Campdevànol.-La Generalitat ha ordenat la paralització de les obres de la nova escola de Campdevànol (Ripollès) arran de la contaminació per fuel del subsòl del terreny del carrer Can Ribalaigua.

Segons ha informat l'ajuntament, el fuel prové de l'activitat de l'empresa Comercial de la Forja SA (Comforsa) que es va dur a terme en el passat en aquesta mateixa finca. Durant l'enderroc de les antigues instal·lacions, l'empresa constructora va iniciar la descontaminació parcial del terreny, tot retirant les terres contaminades i substituint-ho amb terres noves.

Ara, però, s'ha vist que encara hi ha sediments contaminats a les capes profundes del sòl i per això s'ha ordenat la paralització de les obres a l'espera d'un informe que quantifiqui l'abast de la contaminació i el seu cost.

L'Ajuntament de Campdevànol s'ha reunit amb el Departament d'Esenyament per abordar el problema. L'equip de govern, va demanar conèixer l'afectació d'aquesta incidència a les obres de construcció de l'Escola Pirineu i sobretot que es garantís la seguretat futura de la comunitat docent en aquest nou espai.

La Generalitat, a través de GISA, ha ordenat la paralització de les obres de la nova escola de Campdevànol arran de la contaminació per fuel del subsòl del terreny del carrer Can Ribalaigua. Segons ha informat l'ajuntament, el fuel prové de l'activitat de l'empresa Comercial de la Forja SA (Comforsa) que es va dur a terme en el passat en aquesta mateixa finca. L'empresa constructora va iniciar la descontaminació parcial del terreny, tot retirant les terres contaminades i substituint-ho amb terres noves.

Ara, però, s'han detectat sediments contaminats en capes profundes del sòl i per això s'ha ordenat la paralització de les obres a l'espera d'un informe que quantifiqui l'abast de la contaminació i el seu cost. Per altra banda, s'ha informat a l'empresa responsable de la contaminació, actualment propietat del Departament d'Empresa i Ocupació, per possibles responsabilitats futures que se'n puguin derivar. La regidora d'Ensenyament, Maria del Mar Casals, ha manifestat que "seguiran lluitant" per tenir la nova escola "el més aviat possible" però sempre "dins de la legalitat i en plenes garanties de que la contaminació no generarà en un futur perjudicis a la salut" .