Mor el boletaire de Cornellà del Terri que van rescatar després de tres dies perdut

D'altra banda surt de l'UCI l'altre boletaire perdut a Sales de Llierca

El boletaire de 60 anys de Santa Llogaia del Terri (nucli que pertany a Cornellà del Terri) ha mort després d'estar ingressat a la UCI de l'hopsital Josep Trueta des del dijous passat. El boletaire va sortir de casa el dilluns 2 per anar a buscar bolets a la zona de la Mota, on acostumava a anar-hi sovint. El seu germà va avisar els serveis d'emergències l'endemà en veure que el seu germà no havia tornat. Des de llavors, van estar-lo buscant durant tres dies fins que dijous al migdia el van localitzar a una zona boscosa de Palol de Revardit.

Quan el van trobar, patia una hipotèrmia severa, estava inconscient i presentava problemes respiratoris i, per tot plegat, ja va ingressar en estat crític al Trueta, on diumenge a la tarda va morir. L'home va haver de suportar les fortes pluges que van caure la nit de dilluns a dimarts.

L'altre boletaire evoluciona favorablement

D'altra banda, l'altre boletaire de Banyoles de 70 anys que també va ser rescatat amb vida després de sis dies perdut evoluciona favorablement. L'home va marxar de casa amb un company el dijous 15 d'octubre però es va desorientar i no va saber trobar el lloc on havien deixat el cotxe. Des d'aquella nit, es va desplegar tot un operatiu de rescat que es va allargar durant quatre dies.

Després de no trobar cap rastre del boletaire, l'operatiu es va suspendre. Tanmateix, la família va seguir buscant-lo. Els seus fills van sentir una remor el dimarts i van alertar els Bombers, que van reprendre la cerca i el van localitzar ja de matinada a un barranc a la zona de l'Alta Garrotxa.

L'home ha estat ingressat a la UCI diversos dies, on va arribar amb clars símptomes d'hipotèrmia i en estat de semiconsciència. L'home ja es troba a planta de l'hospital Josep Trueta on continua recuperant-se. Segons fonts de l'hospital, evoluciona favorablement.