Un caçador mor d'un tret disparat per un company durant una batuda a Boadella

La víctima és un veí de Terrades de 85 anys

Un caçador ha mort d'un tret que li ha disparat un company durant una batuda a Boadella d'Empordà (Alt Empordà).

Segons han informat els Mossos d'Esquadra, aquest diumenge la colla de Terrades estava caçant senglars prop del pont de Boadella.

Cap a dos quarts de dotze del migdia, la víctima s'ha mogut del lloc on estava apostat per causes que es desconeixen.

Aleshores, un dels seus companys de colla ha sentit soroll, ha vist moure's unes bardisses i ha disparat. El tret ha impactat a la zona engonal de la víctima. L'home ha mort quasi a l'acte, sense temps de traslladar-lo a un centre mèdic.

Els Mossos s'han fet càrrec del cas però tot apunta que ha estat un accident de caça.

(Ampliació 21:22h)

La colla de caçadors de Terrades estava fent una batuda de senglar prop del pont de Boadella. Cap a dos quarts de dotze del migdia, per motius que de moment es desconeixen, la víctima s'ha mogut del lloc on estava apostat. "No sabem si és que volia anar al cotxe a buscar alguna cosa però la qüestió és que s'ha mogut", ha explicat el president de la Federació de Caça a les comarques gironines, Narcís Sánchez.

Aleshores, un company de cacera ha sentit soroll i ha vist moure's unes bardisses. "Sempre recomanem que no es dispari si no es veu la peça, que més val mil peces que s'escapin que no una persona ferida, però suposo que per l'emoció de la cacera ha tirat", exposa Sánchez. Darrere els matolls hi havia el veí de Terrades de 85 anys, que ha resultat ferit de gravetat.

El tret ha impactat a la zona de l'engonal. L'home ha mort quasi a l'acte perquè el projectil li ha impactat a la vena femoral. No hi ha hagut temps ni de traslladar-lo a un centre mèdic per intentar reanimar-lo.

"Són homes que fa més de 20 anys que cacen junts, tots estan molt tocats per l'accident", ha lamentat Sánchez. Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per esclarir les circumstàncies de la mort. El president dels caçadors gironins ha detallat que el caçador ja ha explicat què ha passat als Mossos d'Esquadra i que properament el citaran a declarar al jutjat. "Hem posat els advocats de la federació a la seva disposició i també ens hem posat en contacte amb l'asseguradora de la colla", detalla Sánchez.

La comitiva judicial s'ha desplaçat fins al lloc. Cap a tres quarts de tres de la tarda han fet l'aixecament del cadàver i l'han traslladat a l'Institut de Medicina Legal de Girona, on li faran l'autòpsia.

"Mira que portem armilles vermelles i fem campanyes de sensibilització per intentar evitar accidents, però lamentablement a vegades passen", ha exposat Narcís Sánchez.