Denunciat un conductor a Sils per excés de velocitat i portar un detector de radar

Un altre conductor va ingerir un producte desengreixant per no haver de fer la prova d'alcoholèmia

El primer cas va passar el matí del dia 28 d'octubre, quan una patrulla estava fent un control de velocitat a la carretera A-2, a Sils.

Cap a tres quarts de dotze, els agents van observar un vehicle que estava fent un avançament incorrecte ja que per fer la maniobra estava circulant per sobre de la zona exclosa a la circulació.

En aquell moment el radar va detectar que l'home estava circulant a 130 km/h, en un tram de via que està limitat a 80 km/h provisionalment.

Quan els agents el van aturar per notificar-li les dues denúncies, es van adonar que al vehicle hi havia instal·lat un aparell detector de radars per microona, que en aquest cas no havia estat efectiu, ja que havia estat detectat per un dispositiu radar tipus làser.

L'infractor es pot enfrontar a tres denúncies de caire administratiu que sumarien un total de 580 euros i la pèrdua de 5 punts.

D'altra banda, en una altra actuació, els agents de trànsit van denunciar administrativament a Pontós (Alt Empordà), un home de 21 anys, veí de Figueres i nacionalitat espanyola, per conduir sota la influència de begudes alcohòliques.

El matí del dia 2 de novembre, els agents de trànsit de Figueres estaven fent un control de drogues i alcoholèmia a la carretera N-II al punt quilomètric 741, terme municipal de Pontós (Alt Empordà).

Cap a dos quarts de nou del matí, els mossos van aturar un vehicle i, després d'identificar el seu conductor van fer la prova de detecció d'alcohol amb l'etilòmetre digital, el conductor va donar una taxa d'alcohol positiva.

Segons els Mossos, en aquests casos es requereix de dues proves amb l'etilòmetre evidencial per tal de verificar la taxa i per això es va requerir al conductor que realitzés la prova a la furgoneta policial.

Abans de baixar del seu vehicle, l'home va glopejar i ingerir un producte desengreixant multi ús i quan es dirigia a la furgoneta dels mossos, no es va trobar en condicions de fer la prova.

L'home el van haver de traslladar en ambulància a l'hospital de Figueres per tal d'atendre'l d'una possible intoxicació.

Posteriorment i descartat el perill per la salut de la persona, els mossos van aconseguir fer la prova d'alcohol i aquesta va donar un resultat positiu administratiu.

L'home va ser denunciat per una infracció administrativa que li podria comportar 500 euros i la pèrdua de 4 punts.