El PSC gironí encara les generals fent bandera de regeneració

Marc Lamuà i Cristina López desgranen part de les propostes econòmiques

El PSC gironí encara les generals fent bandera de la "regeneració" i el "canvi de formes" que ha viscut el partit i centra l'eix del programa electoral en combatre "la bretxa social" que ha generat la crisi.

Els caps de llista al Congrés i al Senat, Marc Lamuà i Cristina López, recorden que les llistes per Madrid s'han escollit "amb processos participatius oberts que han vingut per quedar-se", en referència a les primàries.

Pel què fa a propostes, Lamuà n'ha desgranat tota una bateria que té per objectiu "atacar" les diferències de classes i crear oportunitats laborals per als joves i aturats de més de 55 anys. López ha dit que no s'estaran de denunciar tots els "nyaps" de l'Estat a la demarcació.

Els dos caps de llista del PSC de les comarques gironines asseguren que les eleccions generals són l'exemple "de la profunda renovació i regeneració" que ha viscut el partit a la demarcació. Un canvi de model, diuen, que "ha vingut per quedar-se", que ja va començar amb el procés de primàries per escollir-los i que s'intensificarà al llarg dels propers anys."Hi ha hagut un canvi real en les formes del socialisme gironí; vam ser escollits a través d'unes primàries obertes i amb debat arreu del territori", ha precisat López.

Ara, els dos caps de llista asseguren que el partit vol fer més palesa aquesta obertura, no només a les institucions, sinó també al ciutadà. "Ens comprometem a visitar els 222 municipis durant el proper mandat, a atendre setmanalment des de la seu del partit les peticions de regidors i ciutadans i a obrir un espai permanent a Internet", ha concretat López.Programa "netament gironí"Els caps de llista al Congrés i al Senat s'han compromès a redactar un programa electoral "netament gironí", que giri al voltant d'un eix prioritari: "combatre i atacar la bretxa social" que s'ha agreujat amb la crisi. "Volem fer un gir clau cap a l'esquerra per combatre l'excessiva diferència de classes i assegurar l'equitat i la justícia", ha subratllat Marc Lamuà.

Per exemplificar-ho, el cap de llista ha desgranat les propostes econòmiques amb què el PSC per Girona es presentarà a les generals. Lamuà ha recordat que "més de 35.000 gironins viuen per sota el llindar de la pobresa" i s'ha compromès a impulsar accions per lluitar contra tot aquell "atur enquistat i de llarga durada".Entre d'altres, el PSC proposa mesures concretes per ajudar els aturats majors de 55 anys –ho bateja com a 'Garantia 55'- i per generar oportunitats laborals per als joves. Assegura que cal crear ocupació de qualitat, que evitin "que un lloc de feina s'acabi dividint en quatre contractes diferents", es compromet a apujar el salari mínim interprofessional fins als 1.000 euros i a lluitar contra les desigualtats de gènere (equiparant sous entre homes i dones per als mateixos llocs de treball).

En matèria econòmica, i al costat d'aquestes mesures, els socialistes gironins també en proposen tot un altre paquet. Aquest, destinat a lluitar contra el frau i impulsant una "fiscalitat més justa", que faci tributar més a les rendes més altes. "Qui més guanya, més paga", ha dit Lamuà. El cap de llista al Congrés també proposa apujar fins al 15% la tributació de les grans empreses i incrementar la plantilla de l'Agència Tributària per combatre la picaresca. "Volem actuar contra aquells espais més opacs que intenten escapar a la fiscalitat", ha subratllat.

Per la seva banda, la cap de llista al Senat també ha volgut deixar clar que els socialistes gironins no s'oblidaran de denunciar reiteradament a Madrid tots els "nyaps" que ha deixat l'Estat a les comarques. I com a exemples, Cristina López n'ha posat dos: la situació que arrossega l'aeroport de Girona –aquí, ha demanat abaixar taxes i incloure el territori a la gestió- i l'estat dels projectes a l'N-II.