Teresa Jordà, Joan Olòriz i Joan Margall, apostes d'ERC de Girona pel 20-D

Els republicans incorporen independents, com Olòriz, que va militar ICV durant 44 anys

ERC de Girona ha donat a conèixer els noms que ocuparan els primers llocs de la llista per a les eleccions al Congrés del proper 20 de desembre. Torna a encapçalar la candidatura l'exalcaldessa de Ripoll, Teresa Jordà, que ja ha estat diputada aquesta legislatura. En el número 2 ha donat la sorpresa Joan Olòriz, que va ser durant 15 anys la cara visible d'ICV a la capital gironina i que havia estat baixa del partit al juny perquè considerava que havia estat "massa tebi" amb el procés.

Al tercer lloc, i també com a independent, hi va Joan Margall, que va ser alcalde de Torroella de Montgrí per UPM (llista vinculada al PSC). Al senat, el candidat dels republicans és Jordi Martí, exalcalde de Sant Pere Pescador. El consell nacional de dissabte haurà de ratificar els noms.

ERC ja té enllestida la llista de candidats per a les eleccions al Congrés dels Diputats del proper 20 de desembre. En les darreres eleccions, els republicans van aconseguir un representat i l'exalcaldessa de Ripoll, Teresa Jordà, ha estat quatre anys ocupant un escó a Madrid. El partit repeteix l'aposta per Jordà, que torna a encapçalar la candidatura.

Segons argumentava Olòriz aquesta setmana en el seu bloc personal, és un pas que fa perquè creu que en els propers mesos "la lluita per aconseguir una república catalana serà molt dura, es donarà en tots els fronts i el de Madrid no serà menor". "Puc i vull deixar durant uns mesos la tranquil·litat recentment estrenada i contribuir a fer de la candidatura independentista, la que tinc més propera de les que es presenten enguany, ERC, una peça forta que reforci el camí plural cap a la independència encetat el 27S", reflexiona.

El número 3 de la llista d'ERC aposta per Joan Margall, que va ser alcalde de Torroella de Montgrí del 2007 al 2009 sota les sigles d'una candidatura d'UPM (vinculada al PSC). El número 4 també és d'una independent, en aquest cas d'Ana Hinojosa del moviment Súmate, el número 5 és per Susanna Pagès de les JERC d'Olot i el lloc sisè l'ocupa el president de la federació regional d'ERC a Girona i alcalde de Vilablareix, David Mascort.

De moment, ERC també ha donat a conèixer els noms del suplents. Així doncs, ocupen aquestes posicions Joan Giralt (Fontanals de Cerdanya), Àngel Canosa (Blanes), Eulàlia Masana (Riudaura), Olga Vinyeta (Puigcerdà), Joana Cobo (Vilajuïga) i Jordi Xena (Banyoles). Jordi Martí per al Senat Pel que fa al Senat, l'aposta dels republicans és l'exalcalde de Sant Pere Pescador, Jordi Martí, que encapçala la candidatura. L'acompanya Quim Ayats, de Girona, i Elisenda Pérez, d'Avancem de Calonge. La candidatura haurà de ratificar-se dissabte al Consell Nacional de la formació.