Detecten 174 infraccions per drogues durant les festes de Sant Narcís de Girona

Cap menor ha estat detingut per comprar alcohol a Barraques

La Policia Municipal de Girona i els Mossos d’Esquadra han detectat 174 infraccions d'ordenances municipals per drogues i consum durant les Fires de Sant Narcís -119 més que l'any passat- gràcies a la intervenció de la unitat canina del cos de seguretat local. Altres actuacions conjuntes destacades són les 405 proves d’alcoholèmia realitzades, que doblen les de la passada edició, i els 7 controls de drogues, tres més que en les fires anteriors. De les proves d’alcoholèmia realitzades hi van haver 32 positius, dels quals 9 eren penals.

La unitat canina va començar a actuar de forma pilot a les Fires de Sant Narcís de l’any passat, i aquest any ha permès incrementar un 216% la detecció d’infraccions d’ordenances municipals en referència a la tinença de drogues i consum, passant de només 55 casos a 174 aquesta edició. Són el 55% del total d’infraccions d’ordenances municipals durant Fires (314), seguit per les infraccions de venda ambulant (60) i de consum d’alcohol a la via pública (26).

Pel que fa a la relació entre consum i tinença d’alcohol entre els menors també cal destacar que enguany no s’ha produït cap detenció ni decomís. En l’edició de 2014 es van produir un total d’11 decomisos de begudes alcohòliques a menors i tres detencions per adquirir-ne, dins del recinte de Barraques. Pel que fa a les intoxicacions etíliques a menors se n’han atès un total de 12, quatre menys que l’any passat, de les quals només 1 ha requerit trasllat a centre hospitalari. Les infraccions per venda ambulant també han augmentat en 48 casos més respecte del 2014. Pel que fa els delictes, aquest 2015 se n’han registrat 260, 141 a la zona de Fires i 119 a la resta de la ciutat.

La majoria de delictes han estat furts lleus (113), amb gran afectació als telèfons mòbils. En total s’han detingut 26 persones, de les quals 10 han estat per robatori amb violència o intimidació. Els accidents de trànsit han minvat poc respecte de l’any passat amb un total de 13 accidents en el recinte de Fires, dels quals 10 van ser amb ferits i 3 sense ferits. En l’edició anterior hi va haver 15 accidents, 11 sense ferits i 4 amb ferits.