L'exregidor d'ICV, Joan Olòriz, número 2 d'ERC a les eleccions del 20-D per Girona

Va militar durant 44 anys amb els ecosocialistes

El gironí Joan Olòriz serà el número 2 d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a la demarcació a les eleccions del 20D. Olòriz ha estat 15 anys regidor d’ICV a l’Ajuntament de Girona i va deixar de militar a la formació el passat mes de juny després de 44 anys.
 
El president de la Federació Regional de Girona, David Mascort, ha valorat molt positivament la incorporació d’Olòriz al projecte d’ERC, ja que ‘Olòriz té una gran experiència, un gran recorregut polític i és un gran coneixedor dels temes gironins. Ha estat sempre actiu en l’àmbit social i en defensa dels drets socials. La incorporació d’independents com ell fa molt més potent la nostra candidatura aglutinant sensibilitats diverses però amb els mateixos objectius: la llibertat nacional i la justícia social ’.  
 
Mascort ha afegit que ‘la voluntat d’ERC és fer una candidatura transversal, que aglutini diferents sensibilitats, perfils i sectors de la població perquè tothom s’hi pugui sentir representat, tal i com ja es va fer amb la llista al Parlament de Catalunya. La voluntat és sumar persones independents com Joan Olòriz, per arribar a quanta més gent millor’.
 
L’objectiu de la candidatura d’ERC al Congrés és marcar perfil a Madrid per defensar els valors republicans. Hi hem de ser ja que el Congrés és una plataforma per fer sentir la nostra veu. Hi hem de ser per explicar el que passa a Catalunya i per lluitar pels interessos i per la justícia social dels gironins i dels catalans. Aquesta serà la legislatura més curta de la història, ja que hem de marxar del Congrés dels diputats abans que acabin els quatre anys.
 
La candidatura d’ERC per Girona l’encapçalarà Teresa Jordà per segona vegada consecutiva.  
 
El Consell Nacional d’Esquerra d’aquest dissabte ratificarà les llistes de tot el territori per les eleccions del 20D.

Biografia

Nascut el 1954. Casat, té una filla i un fill. Llicenciat en Filosofia i Lletres, secció història per la UAB i doctor per la UdG amb una tesi qualificada amb un excel·lent cum laude. Ha estat professor de secundària durant 35 anys i s’ha jubilat aquest setembre. Ha estat membre del Consell Social de la UdG des de la seva creació i també del Consell Interuniversitari de Catalunya i de l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari.

Fou el primer síndic de greuges de la UdG, del 1994 al 1999. Participà des de la seva fundació en la Intercomarcal de CCOO i ha estat representant del professorat a la Junta de Personal d'Ensenyament no Universitari. Ingressà al PSUC el 1971 i des de la seva fundació, a Iniciativa per Catalunya Verds, on milità 44 anys. Regidor de l’Ajuntament de Girona des de l'any 2000 fins al 2015. De 2003 al 2011 fou 2n tinent d'alcalde i responsable de l'Àrea de Polítiques Socials i Cooperació.