El fiscal manté la petició de 15 anys per a l'acusat de matar el traficant d'Empuriabrava

Els forenses exposen que Kamel Hosni té diagnosticat un trastorn límit de la personalitat

El fiscal i l'acusació particular mantenen la petició de 15 anys de presó per a Kamel Hosni, acusat de matar a ganivetades un traficant en un pis d'Empuriabrava. La defensa demana l'absolució. Durant l'última jornada del judici, abans d'entregar l'objecte del veredicte al jurat popular, han declarat els forenses que van fer l'autòpsia a la víctima i els que van fer l'exploració psicopatològica a l'acusat.

Els perits han explicat que l'any 2013 van diagnosticar a Hosni un trastorn límit de la personalitat que li pot generar brots psicòtics. Però detallen que no hi ha elements per afirmar o descartar que en el moment dels fets, el 2010, patís una alteració perquè no hi ha informació mèdica d'aleshores. Les forenses que van fer l'autòpsia a la víctima han explicat que tenia múltiples ferides al cap i a les cames, entre contusions i ganivetades. Només una, però, era mortal: la punyalada a la zona engonal que va seccionar parcialment la vena femoral. Les doctores han detallat, a més, que una atenció mèdica ràpida hauria pogut salvar la vida de la víctima.

Els perits han exposat que la víctima també tenia múltiples ferides de defensa i que cap de les lesions podia impedir que es mogués o intentés sortir del pis per buscar ajudar. "Si un element extern li va impedir ja és una altra cosa, però les ferides no el van deixar atordit, calculem que va trigar entre 15 i 20 minuts a morir", han exposat. Segons les pericials, la víctima tampoc havia consumit drogues ni alcohol ni el dia del crim ni els immediatament anteriors.

Durant l'última jornada del judici també han declarat els forenses que van fer l'exploració psicopatològica a l'acusat, Kamel Hosni. Segons han explicat, quan el van explorar el 2014 –quan el van traslladar al país després de complir condemna a França per tràfic de drogues- no li van detectar cap trastorn. "Tampoc teníem documentació ni cap informació mèdica prèvia, per això vam fer un primer informe a l'espera de tenir més informació", han explicat.

Quan els hi van enviar els informes mèdics d'un dels centres penitenciaris on havia estat complint condemna, van veure que tenia diagnosticat des del 2013 un trastorn límit de la personalitat que, vinculat a l'abús amb les drogues, li podia provocar brots psicòtics. Tot i això, els forenses exposen que no poden determinar si en el moment dels fets, el 2010, va patir alguna alteració psíquica perquè no hi ha documentació mèdica d'aleshores.

Un cop acabada la prova testifical, les acusacions han mantingut la petició de 15 anys de presó per un homicidi amb abús de superioritat i un agreujant d'aprofitament de lloc. La defensa demana l'absolució i al·lega consum de tòxics i alteració psíquica. La previsió és que dijous al matí entreguin l'objecte del veredicte al jurat, que es retirarà a deliberar.