Continua la recerca del boletaire desaparegut dilluns a Palol de Revardit

El seu germà en va denunciar a desaparició després que no tornés a casa

Els equips de recerca continuen buscant aquest dimecres el boletaire de 60 anys que va desaparèixer dilluns passat a Palol de Revardit. La recerca es va iniciar ahir a la zona dels refugis de la Mota, on es va trobar el seu cotxe aparcat.

L'home va sortir dilluns de casa per anar a buscar bolets en aquesta zona i no va tornar. Va ser el seu germà, amb qui conviu, que en va denunciar la desaparició aquest dimarts.

Al llarg d'aquesta nit, s'ha mantingut un dispositiu i aquest matí, coincidint amb el relleu, s'hi ha incorporat un helicòpter i la unitat canina. A més, hi treballen nou dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat i els Mossos d'Esquadra.

"Mireu a tot arreu"

Pere Isaac Rigall, de 60 anys i veí de Santa Llogaia del Terri (Cornellà del Terri), és un boletaire amb molta experiència i bon coneixedor de la zona. "És una home de complexitat forta, que coneix molt bé el bosc, un entorn que no se li fa estrany", assenyalava aquest matí l'alcalde de Palol de Revardit, Jordi Xargay, el municipi on s'està centrant la seva recerca.

Concretament, els equips de recerca han reprès el dispositiu aquest matí a la zona de la Mota, un lloc molt freqüentat per boletaires que també destaca per tenir un sotabosc molt brut, fet que dificulta les tasques de recerca. Xargay ha subratllat que "encara que la gent es pensa que coneix bé la zona, és un lloc complicat amb un sotabosc molt brut". Per això, ha demanat que tots aquells que decideixin anar al bosc ho facin prenent les màximes precaucions. I ha recordat que aquest és el segon boletaire desaparegut en les últimes setmanes. L'altre cas va ser el veí de Banyoles, desaparegut el 15 d'octubre al bosc de Sales de Llierca (Garrotxa), que afortunadament va ser localitzat amb vida cinc dies més tard, ferit i semiinconscient. "Esperem que aquesta vegada també es pugui solucionar", ha afegit Xargay.

El tot terreny amb el que anava, punt de partida

El dispositiu d'aquest dimarts s'ha centrat en pentinar a fons la zona propera al cotxe amb el que anava, un tot terreny que es va localitzar ahir a la tarda aparcat en un camí secundari molt a prop de la carretera principal. A dins del vehicle van trobar-hi bolets. Tot fa pensar que els hauria deixat per tot seguit anar a buscar-ne més. De moment, però, no s'han trobat noves pistes.

L'home va sortir dilluns de casa i no va tornar. Va ser el seu germà, amb qui conviu, que en va denunciar la desaparició ahir amb l'ajuda d'un veí que se'l va trobar a la zona mentre el buscava. Al llarg d'aquesta nit, s'ha mantingut un dispositiu i aquest matí, coincidint amb el relleu, s'hi ha incorporat un helicòpter i la unitat canina. A més, hi treballen nou dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat, els Mossos d'Esquadra i Agents Rurals. "És un boletaire de tota la vida; heu de mirar les bardisses i a tot arreu", apuntava aquest matí el responsable dels Bombers que dirigeix l'operatiu mentre donava les instruccions als membres de l'equip.