L'acusat de matar a ganivetades un traficant de droga en un pis d'Empuriabrava, a judici

Li podrien caure 15 anys de presó i a pagar una indemnització de 330.000 euros

El crim que dilluns arribarà a judici a l'Audiència de Girona es remunta al vespre del 21 de gener del 2010. Segons recull l'escrit de qualificacions provisionals del fiscal, Enrique Barata, aquella tarda Hosni va anar amb cotxe fins a l'apartament on residia la víctima, situat al sector Gran Reserva d'Empuriabrava (Alt Empordà).

Segons la investigació, la víctima era un petit traficant de la zona i Hosni havia concertat una trobada amb ell per comprar droga. Sigui com sigui, i per motius que es desconeixen, els dos homes es van començar a barallar dins del pis. Va ser durant la disputa, com relata el fiscal, que l'acusat va colpejar primer el rostre de la víctima (li va arribar a trencar l'os del nas) i després el va acabar apunyalant.

Segons l'acusació pública, Hosni va arreplegar un ganivet de grans dimensions i el va enfonsar fins a tretze vegades al cos de la víctima. Li va clavar a la part superior de les cames, seccionant-li la venda femoral, i també li va fer talls a la zona del coll, l'orella, la mà i el canell.

Després de l'atac, Hosni va anar fins al lavabo de l'apartament, va amagar el ganivet a la cisterna del vàter i es va netejar la sang. Després, va marxar del pis deixant la víctima agonitzant al terra de l'apartament. A baix, la seva parella l'esperava al cotxe. Mentre fugien amb el vehicle, el fiscal precisa que el company de pis de la víctima –que aleshores arribava- els va veure marxar, just abans de pujar al pis i trobar-se amb el cadàver.

"Domini i superioritat"

El fiscal sosté que l'acusat va matar la víctima "essent conscient de la situació de domini i superioritat que li proporcionava utilitzar un ganivet de 20 centímetres de longitud i 4 d'amplada, que li va clavar en repetides ocasions, fins a produir-li un total de tretze ferides". I més, afegeix el ministeri públic, tenint en compte que la víctima tenia reduïdes les possibilitats de defensa per la fractura nasal que li havia fet.

També indica que Kamel Hosni va actuar sabent que estaven sols al pis i que això li donava impunitat per matar. "Només hi eren l'acusat i la víctima, i són uns apartaments dins una urbanització que per les dades i les característiques de segona residència estava pràcticament deshabitada", relata l'acusació pública.

15 anys de presó

El judici per aquest crim arrencarà dilluns al matí amb l'elecció del jurat popular. Segons recull el guió, l'acusat declararà aquella mateixa tarda.

En total, entre dimarts i dimecres, més d'una vintena de testimonis i perits passaran per la sala de vistes de la Secció Tercera, encarregada del cas. Més de la meitat seran Mossos d'Esquadra. Es preveu que el tribunal entregui l'objecte del veredicte als membres del jurat el dijous al matí.

El fiscal demana que es condemni Kamel Hosni a 15 anys de presó per un delicte d'homicidi amb els agreujants d'abús de superioritat i d'aprofitament del lloc. De manera alternativa, però, qualifica els fets com un delicte de lesions en concurs amb un homicidi imprudent i sol·licita una condemna de 5 anys de presó.

En matèria de responsabilitat civil, l'acusació pública demana que Hosni indemnitzi la dona i els dos fills de la víctima amb 330.000 euros. La defensa, per la seva banda, demana l'absolució del processat. Aquesta part, però, també introdueix una alternativa, i sol·licita que, si se'l considera autor del crim, sigui condemnat a una pena de 2 anys de presó.

Complint condemna a França

El motiu perquè el crim hagi trigat tant en arribar a judici és perquè ha calgut esperar que l'acusat acabés de complir condemna a França per tràfic de drogues. Un cop acabada la condemna a Bordeus, el van traslladar al país l'any passat, quan va passar a disposició judicial i el Jutjat d'instrucció número 4 de Figueres el va enviar a presó provisional.