Veray (PP) fa un balanç positiu de les inversions fetes per l'Estat a Girona

Prediu el desdoblament de l'N-II pel 2018

Acompanyada de la regidora de l'Ajuntament de Figueres, Maria Àngels Olmedo, la diputada popular per Girona al Congrés, Concepció Veray, ha assegurat que malgrat les retallades que el govern espanyol ha hagut d'aplicar en els darrers quatre anys, l'acció de govern dels populars ha estat molt positiva per Girona. "Sense caure en l'autocomplaença hem de destacar la feina feta en l'últim mandat", ha assegurat.

Així, per exemple, ha recordat que a Figueres, després de molts anys de reivindicacions, obres com la rotonda d'accés a l'estació del TAV o la que es farà a la plaça del Sol per regular el trànsit al centre de la ciutat ja tenen partides pressupostàries incloses als pressupostos del 2016. La diputada també ha recordat els 500.000 euros inclosos als pressupostos de l'any vinent per engegar la primera fase de la reforma de la casa natal de Salvador Dalí a Figueres o les obres que es fan actualment a l'estació de tren de la ciutat per millorar-ne l'accés a persones amb mobilitat reduïda i amb un pressupost de més de un milió d'euros.

Sobre l'N-II, Veray ha recordat que si fos pels anuncis de l'anterior govern de l'Estat, l'N-II estaria desdoblada des de fa anys, però que la realitat és que quan els populars van guanyar les eleccions el 2011, al tram nord "no s'havien fet ni els estudis informatius". Sobre aquesta via, la diputada ha assenyalat que malgrat les restriccions pressupostàries el tram sud ja està pràcticament enllestit i que ja s'han començat les obres al tram nord a Orriols i a les rotondes de Garrigàs i Pontós. "Si no hem fet més no ha estat per manca de voluntat política ni de priorització d'aquesta infraestructura", ha aclarit.

Seguint amb l'N-II, Concepció Veray està "convençuda" que si el PP guanya les eleccions generals del 20 de desembre, el desdoblament total de la via a les comarques gironines podria ser una realitat l'any 2017 o 2018.

Per tot això, Veray ha alertat que a les eleccions del pròxim 20 de desembre el que està en joc és donar continuïtat a les polítiques que han permès superar la crisi econòmica o "tirar per la borda la feina feta els últims quatre anys". Tot i que els resultats aconseguits a les darreres eleccions municipals i autonòmiques no van ser els esperats, Veray confia que els populars aconsegueixin un bon resultat el 20-D i que les comarques gironines continuïn tenint representants del PP al Congrés per defensar els interessos de la demarcació. "No crec que hi hagi cap gironí que vulgui tornar a la situació del 2011", ha reblat.