Obren les tres ofertes per a comprar Gas Gas

Els interssats són el fabricant Torrot, la francesa Sherco i el fons d'inversió IRG

Nou pas judicial sobre el futur de Gas Gas. El Jutjat Mercantil de Girona, que és qui en porta el procés de liquidació, obrirà avui al migdia les ofertes vinculants que han presentat les tres firmes interessades en adquirir la fàbrica. Un acte on hi seran presents membres de l'antiga directiva de Gas Gas, representants de la plantilla i l'administrador concursal, a qui el jutjat ha convocat per a l'obertura de les pliques.

Sobre la taula del Mercantil hi ha tres ofertes en ferm d'empreses interessades en adquirir la companyia gironina. Les han presentades el fabricant de motos elèctriques Torrot, la francesa Sherco i el fons d'inversió IRG.

En una entrada al seu Facebook, els representants dels treballadors confien que l'obertura de pliques serveixi per conèixer "amb més detall" quin serà el futur tant per a la plantilla com per a la marca. "Sabrem amb quin projecte industrial arrenca Gas Gas, amb quants treballadors i amb quines condicions comencen", indiquen des del comitè.

La plantilla recorda que la factoria porta deu mesos amb la producció aturada, "una situació que durant aquest temps ha anat empobrint tant econòmicament com psicològicament tots els treballadors". Asseguren a més, que l'oferta que s'esculli per adquirir la factoria determinarà "si al final la part social ha guanyat el pols a socis, bancs i processos legals".

Gas Gas va entrar en liquidació a principis de juliol, en no poder renegociar un deute que puja a 44,3 MEUR. Aleshores, la companyia ja portava dos mesos en concurs de creditors. L'empresa gironina, que fabricava motos de trial i enduro, comptava amb una plantilla de 93 treballadors.