Dos detinguts per saltar-se un control de trànsit i transportar 18 quilos de marihuana

Els homes van circular temeràriament durant més de 40 quilòmetres per la N-II i l’AP-7

Agents dels Mossos d’Esquadra van detenir el dia 12 d’octubre, a Sant Julià de Ramis (Gironès), dos homes de 33 i 21 anys, de nacionalitat francesa i veïns de Toulouse (França), com a presumptes autors de tres delictes: un contra la salut pública, conducció temerària i atemptat contra els agents de l’autoritat.
 
Els fets es van iniciar el mateix dia 12 d’octubre, al punt quilomètric 762 de la carretera N-II, al terme municipal de Pont de Molins (Alt Empordà), on mossos de trànsit havien establert un control de drogues i alcohol.
 
Cap a dos quarts de dues de la matinada, els agents van veure un vehicle que s’aproximava al control en sentit nord. Quan es disposaven a aturar-lo, el conductor va donar mitja volta i va començar a circular a gran velocitat direcció sud.
 
Dues patrulles dels Mossos van seguir-lo i van comprovar que el conductor havia apagat els llums del turisme i començava a circular temeràriament fent avançaments sense cap tipus de visibilitat i sense tenir en compte si venia algun usuari en sentit contrari de la marxa.

 
El conductor i l’acompanyant del turisme van circular de forma temerària mentre tiraven diferents objectes per la finestra que impactaven contra el vehicle policial, fins al punt quilomètric 734 de la N-II, terme municipal de Vilademuls (Pla de l’Estany), moment en què es van incorporar a l’autopista tot trencant la barrera del peatge.
 
Diverses patrulles van muntar un dispositiu per aturar els fugitius a l’alçada del quilòmetre 56 de la mateixa autopista, al terme municipal de Sant Julià de Ramis, on finalment es va aturar el cotxe.
 
Després d’identificar els dos homes, aquests van intentar colpejar els agents i es van resistir a la detenció. Tots dos van quedar detinguts com a presumptes autors d’un delicte contra la seguretat del trànsit i per atemptat als agents de l’autoritat.
 
Diners en efectiu
 
Els policies van notar una forta olor de marihuana i van escorcollar el vehicle on van observar cinc bosses de grans dimensions; dues al maleter i tres a la part dels seient del darrera. En obrir-les, els mossos van veure que contenien  marihuana. Per aquest motiu també se’ls va imputar un delicte contra la salut pública, per tràfic de drogues.
 
Quan els agents van realitzar el pesatge, van veure que en total hi havia 18,303 quilograms de marihuana, aquesta droga segons estimacions de la Oficina Central Nacional d’Estupefaents del Ministeri d’Interior podria estar valorada en 19.000 euros.
 
Els detinguts, que tenien nombrosos antecedents, van passar el dia 14 a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar l’ingrés a presó del conductor i la llibertat amb càrrecs per l’acompanyant.