Busquen el tripulant d'un veler localitzat a la deriva a 61 milles de Barcelona

L'embarcació ha estat remolcada fins a Palamós

Un avió de Salvament Marítim busca el tripulant d'un veler localitzat a la deriva dimarts passat a 61 milles de Barcelona i que va sortir el 6 d'octubre del port de Vilanova i la Geltrú amb destí Segur de Calafell. La recerca es va iniciar des del centre de Salvament Marítim de Barcelona l'endemà de la desaparició fins que el passat dia 13, al voltant de dos quarts de quatre de la tarda, un avió de duanes francès va localitzar l'embarcació, que ha estat remolcada per una embarcació de Salvament Marítim fins al Port de Palamós.

Fins al lloc, també s'hi va desplaçar un helicòpter. Segons han explicat fonts de Salvament Marítim, el veler, d'uns 9 metres d'eslora, es trobava molt danyat i amb les veles trencades.
 
Ara, un avió busca el patró i únic tripulant el veler a unes 45 milles al sud-est de Vilanova i la Geltrú en un quadrat de 25 milles x 25 milles.

D'altra banda, els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per determinar les causes de la desaparició del tripulant. Segons la policia catalana, les principals hipòtesis és que es tracta d'una desaparició voluntària o bé d'un accident, ja que no s'han trobat indicis de criminalitat.