Els Bombers de Girona es tornen a mobilitzar pel mal estat del seu parc

Interior assegura que les obres és "qüestió de dies" que es facin

Nova mobilització de Bombers del parc de Girona per denunciar que la cuina i les habitacions són "insalubres". Els Bombers han decidit dinar cada dia davant el parc per posar en evidència el mal estat de les instal·lacions. Fan l'àpat tots plegats sota una pancarta on s'hi llegeix 'Per un parc de Bombers digne'. Un dels bombers, Josep Pallarés, ha explicat que urgeix la reforma de la cuina perquè "està per clausurar".

El director territorial d'Interior, Albert Ballesta, demana paciència, recorda que ja s'han fet algunes inversions importants i assegura que és "qüestió de dies" que s'instal·li una nova illeta a la cuina perquè els treballs fa setmanes que estan adjudicats.
Els Bombers de Girona asseguren que estan "tips de promeses i bones paraules". No és la primera vegada que es mobilitzen per denunciar el mal estat del parc. A principis d'any, al febrer, ja van donar a conèixer les carències de les instal·lacions.

Tot i que reconeixen que des de llavors s'han fet algunes inversions, com ara la reforma de la coberta de la cotxera o el gimnàs, critiquen que s'hagi deixat per al final el que més urgia: la cuina i la zona d'habitacions. "És on passem la major part del temps, sempre hi ha almenys sis persones les 24 hores del dia", ha explicat un els bombers, Josep Pallarés, que s'ha convertit en portaveu dels afectats.

Per als Bombers, l'exemple més paradigmàtic de les mancances que arrossega el parc és la cuina, on asseguren que no s'hi ha fet cap inversió des del 1984. "La cuina està feta un desastre, és insalubre, cau a trossos i no s'hi ha fet manteniment", ha criticat Pallarés. Els afectats asseguren que "sort n'hi ha que els mateixos bombers han fet autogestió i han anat arranjant part dels desperfectes".

Per fer evidents les mancances, els Bombers han decidit treure cada migdia les taules i els plats al pati del parc per demostrar que les instal·lacions que tenen no són aptes per fer-hi els àpats. "Amb horaris de feina com els nostres, que són de 24 hores, el parc ha de disposar d'una cuina adequada però aquí la tenim del tot desfasada, no compleix la normativa i està pràcticament per clausurar", ha dit Pallarés.

"Si no hi ha una resposta ràpida, les mobilitzacions continuaran", ha avisat el bomber. Els efectius asseguren que volen "fets, no paraules" i que s'arrangi la part habitable del parc.

"Qüestió de dies"

El director dels serveis territorials d'Interior a Girona, Albert Ballesta, ha demanat paciència als Bombers i ha assegurat que és "qüestió de dies" que es comencin a notar les primeres millores a la cuina.

Ballesta ha detallat que fa dues setmanes es van adjudicar els treballs per a una nova illeta a la cuina (una construcció central on hi ha els fogons) i que falta poc perquè s'instal·li. El següent pas, serà la reforma total de la cuina, amb la zona de neveres, emmagatzematge i l'aigüera.

El director territorial admet que calen inversions per dignificar el parc i recorda que, després d'una crisi econòmica que s'ha traduït en problemes pressupostaris, Interior ha anat invertint en la mesura de les possibilitats. Per exemple, detalla, la reforma de la coberta de la cotxera ha costat 78.000 euros i el 2012 van remodelar vestuaris, dutxes i lavabos.