Les Fires de Sant Narcís comptaran amb més d'una trentena d'activitats infantils i familiars

Hi haurà concerts, cercaviles, gimcanes i titelles entre les propostes

Les Fires de Sant Narcís oferiran enguany més d'una trentena d'activitats dirigides al públic infantil repartides per tota la ciutat. Concerts, cercaviles, gimcanes i titelles, entre d'altres, formaran part d'una programació farcida de propostes on destaca, com a novetat d'aquesta edició, l'estrena del Tarlà de festa major, que es penjarà el 24 d'octubre a les 11 del matí al carrer de l'Argenteria. L'escenari de l'Espai de la Copeta, a la Devesa, acollirà el gruix de concerts amb un de destacat: un de música electrònica per a nens el 29 d'octubre que vindrà precedit d'un taller de DJ. Les titelles de la companyia centenària Titelles Vergès i els jocs tradicionals catalans al parc del Migdia, també tindran un paper destacat.
 
Aquest dijous s'ha presentat la programació infantil i familiar de les Fires d’enguany compta amb més d’una trentena d’activitats i presenta algunes novetats significatives com ara l’estrena del Tarlà de festa major, que es penjarà el dia 24 d’octubre a les 11 h al carrer de l’Argenteria. Des d’allà, una cercavila amb la Mula Baba i la Girona Marxing Band acompanyarà el públic fins a l’esplanada de la Copa, a la Devesa, on tindrà lloc el primer dels concerts de l’Espai La Copeta, que es va estrenar ara fa tres anys adreçat al públic familiar i que ha demostrat tenir una gran acceptació entre els més menuts i les famílies gironines. Aquest any s’hi podran veure Heavy per Xics, Landry el Rumbero i un concert de música electrònica per a nens el 29 d’octubre que vindrà precedit d’un taller de DJ.

Les titelles tornaran a tenir un paper destacat en aquesta edició de les Fires. La companyia centenària Titelles Vergés presentarà tres obres en sessions dobles al matí (12 h) i a la tarda (17 h) els dies 24, 25 i 29 d’octubre. S’hi podran veure 'El rapte de la Siseta', 'En Guinyol a la Girona napoleònica' i 'En Guinyol i el far de Sant Sebastià'. Aquest any es reprendran també la campanya escolar de titelles els dies 26, 27 i 28 d’octubre.

Seguint amb la línia marcada a la programació de Fires, també les activitats infantils s’obren als barris. La recentment estrenada frontissa de Santa Eugènia serà l’escenari de l’espectacle 'Home roda', del Professor Karoli, guardonat amb el premi de votació popular dels Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya 2015. Al Centre Cívic Ter s’hi podrà veure 'Gresca Fresca', de la companyia de Parranda, i la plaça de l’Assumpció tornarà a ser espectadora d’una penjada de mosques de Sant Narcís.

Una nova edició dels jocs tradicionals i populars catalans al parc del Migdia, una visita familiar a la Casa Masó el dia de Tots Sants, la segona edició de la penjada de Mosques a Sant Narcís, de la gimcana de Sant Narcís o del circuit d’aventura de la Copa posaran el colofó a una programació infantil que comptarà, un any més, amb la vessant solidària: les Fires a 1 euro tornaran a les atraccions de la Devesa i al Circ Raluy el proper 27 d’octubre.