La Garrotxa reclama més coordinació en les tasques de manteniment a Bracons

El Consell Comarcal ha presentat una queixa a la Generalitat

Els ajuntaments de la Garrotxa volen tenir informació sobre les restriccions de trànsit que la Generalitat programa als túnels de Bracons i la Vall d'en Bas per fer-hi les tasques de manteniment que es programen de forma regular. El president del Consell Comarcal, Joan Espona, ha enviat una queixa formal a la Secretaria d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat. Els consistoris creuen que si disposessin d'aquesta informació es podrien minimitzar les molèsties ocasionades pels talls de la via. I recorden que actualment uns 7.000 vehicles passen per Bracons.
 
Els alcaldes de la Garrotxa es queixen que la Generalitat no els dóna informació sobre els tancaments previstos dels túnels de Bracons i de Sant Esteve d'en Bas per fer-hi les obres de manteniment que tenen lloc de forma regular. En l'últim consell d'alcaldes celebrat el 8 d'octubre passat, diferents representants municipals van reclamar i acordar demanar una millor gestió i coordinació dels treballs. Creuen que sense aquesta programació de les restriccions previstes no es poden minimitzar les molèsties ocasionades als conductors.

Actualment, són uns 7.000 els vehicles que passen diàriament pels túnels de Bracons. Un trànsit que, durant les jornades de tancament, s'ha de desviar per vies secundàries o bé incrementar de manera notòria el recorregut. Els ajuntaments reclamen optimitzar la durada de les tasques de seguretat i manteniment i millorar la coordinació entre tots els agents implicats en aquests tancaments atès que aquest és un territori on els túnels de Bracons i la Vall d'en Bas són actualment "vies essencials de comunicació".

El president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, ha adreçat una queixa formal a la Secretaria d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat sobre aquesta qüestió.