Més d'un miler de persones visiten el Castell de Montsoriu pel pont de la Hispanitat

Només el dilluns ja s'hi van registrar 550 visitants

Més d’un miler de persones han visitat el castell de Montsoriu el passat cap de setmana. Coincidint amb les Jornades Europees del Patrimoni, que s’han celebrat aquest dilluns 12 d’octubre, el castell de Montsoriu ha registrat un total de 550 visitants, una xifra que ha superat totes les expectatives previstes per a aquest cap llarg cap de setmana. El Patronat del Castell havia previst una bona afluència de visitants per aquest cap de setmana però la xifra de visitants assolida el dilluns, juntament amb les del dissabte i el diumenge, ha fet que Montsoriu hagi viscut un dels caps de setmana de més visitants i de més intensitat des de la seva obertura al públic el gener de 2011.

Tot i la boira que ha acompanyat durant bona part de la jornada, des de primera hora del matí, el castell de Montsoriu ha viscut un dels dies amb més visitants des que l’any 2011 va començar a obrir al públic amb una contínua afluència de visitants des de les del matí fins a les cinc de la tarda. I és que durant tota la jornada, les visites guiades han estat al màxim de la seva capacitat amb quatre torns consecutius que han permès als visitants conèixer la història del castell i el procés de restauració viscut en els darrers vint anys.

Els visitants han gaudit durant el recorregut dels diversos recintes del castell tot passant per alguns dels indrets més enlairats (torres, terrats, passos de ronda...) amb vistes espectaculars, i també pels racons més amagats i sorprenents (el celler, la gran cisterna del pati d'armes...)

El responsable de Cultura del Consell Comarcal de la Selva, Joan Carles Codolà, ha explicat que “des de primera hora del matí, l’afluència de visitants ha estat molt bona”. Per nosaltres, el dia d’avui ha estat tot un èxit i la resta del cap de setmana també”. En aquest sentit, Codolà ha assenyalat que “esperem continuar amb aquesta dinàmica tant positiva pel castell i assolir nous reptes en un futur ben pròxim”.


D'aquesta manera, amb la participació a les Jornades Europees del Patrimoni, des del Patronat del Castell de Montsoriu i el Consell Comarcal de la Selva s’ha contribuït una vegada més a descobrir i viure al màxim nombre de persones aquest magnífic castell, exemple significatiu del patrimoni cultural comarcal, català i europeu.

L'any 1991 el Consell d'Europa va crear les Jornades Europees del Patrimoni i des de llavors cada vegada hi ha més països europeus que organitzen activitats relacionades amb el patrimoni cultural durant tot un cap de setmana de setembre o octubre. Catalunya s'hi va adherir ja a la primera edició i enguany s'ofereixen més de 380 activitats arreu del territori.