Els 'Indignats Nàutic Port d'Aro' demanen al consistori i el Govern que es pronunciïn

Més de mil persones ja han signat contra el projecte de Punta Prima

El grup de socis del Club Nàutic de Port d'Aro contraris al projecte de construcció d'un nou espigó a Punta Prima, anomenats 'Indignats Nàutic Port d'Aro', reclamen a l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro i a la Generalitat que es pronunciïn sobre el projecte que vol tirar endavant la nova junta de club nàutic i que afectaria el paratge protegit de Punta Prima. Els socis esperen que les administracions tombin aquesta iniciativa que suposaria construir un nou espigó de 75 metres més gran que l'actual i eliminar 250 amarratges, deixant fora embarcacions de petita eslora per prioritzar d'altres de més grans. De moment, més d'un miler de persones ja han firmat en contra del projecte a 'change.org'.

El portaveu del col·lectiu de socis indignats, Rafel Arau, ha detallat que tot i les demandes que han realitzat i l'entrega de més de 150 firmes, la junta actual del Club Nàutic de Port d'Aro continua ignorant les seves reclamacions i no convoca l'assemblea que demanen els socis contraris al projecte. Per això, fa una crida a les administracions perquè s'impliquin i donin a conèixer el seu punt de vista.

"Nosaltres volem que la Generalitat i l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro es pronunciïn com també tots els ciutadans que tenen dos dits de front i veuen que el projecte és molt perjudicial per al medi ambient i per tota la zona", ha assegurat Arau. Al mateix temps, el portaveu es pregunta quin interès té la junta en construir pistes de pàdel i eliminar 250 amarratges de vaixells de petita eslora per prioritzar-ne d'altres de més grans. "Diuen que volen fer un port de referència, de referència de què?", s'ha qüestionat el portaveu tot assenyalant que el club nàutic actual es troba en bones condicions i que no cal un projecte de 22 MEUR.


"Fer una moció de censura a l'hivern, quan hi ha gran part dels socis fora, és molt complicat però volem que convoquin l'assemblea perquè així intentaríem revocar el projecte", ha explicat. La iniciativa que impulsa la junta preveu construir un espigo de 75 metres més gran que l'actual davant del paratge protegit de Punta Prima, a tocar de la platja Sa Conca. A més, tal i com denuncia Arau, volen encarir el preu de l'amarratge arribant fins als 1.800 euros per metre quadrat de làmina d'aigua. "Seria un dels clubs i ports més cars de tot Catalunya. Amb 500 o 600 euros, que és un preu just, ja es poden guanyar la vida", ha comentat.

Davant de tot això, l'organització amb l'ajuda de l'entitat Grup Natura Sterna ha previst una xerrada el proper divendres a les vuit del vespre al centre de Castell-Platja d'Aro per informar als ciutadans sobre els perjudicis d'aquest projecte de remodelació de la bocana del Port d'Aro. A més, des de l'associació naturalista han engegat una campanya popular mitjançant el portal 'change.org' per recollir signatures en contra d'aquest projecte . En sis dies ja n'havien recopilat més de 1.309. El seu objectiu és arribar a les 1.500 firmes i enviar-les al Departament de Territori de la Generalitat.