Finalitzen les obres a les Termes Romanes de Caldes de Malavella

És un dels edificis romans més ben conservats de les comarques gironines

Caldes de Malavella (Selva) ha celebrat aquest diumenge que ja s'han acabat les obres de condicionament, protecció i adequació de les Termes Romanes, un dels edificis romans més ben conservats de les comarques gironines.

Ho ha fet amb un acte d'inauguració que ha comptat amb una desfilada dels Manaies romans de Llagostera i un espectacle de l'Escola de Dansa Enface. L'alcalde de Caldes, Salvador Balliu, ha valorat molt positivament la tasca de recuperació del monument, que ja es pot donar per acabada.

Amb tot, Balliu ha remarcat que "ara serà necessari fer-ne promoció perquè la gent el conegui". L'última remodelació de les Termes Romanes ha estat realitzada per l'arquitecte Lluís Bayona.

A l'acte protocol·lari d'aquest diumenge hi ha assistit el vicepresident tercer i President de la Comissió Informativa de Cooperació Local de la Diputació de Girona, Fermí Santamaría, que ha destacat "la riquesa patrimonial de les comarques gironines".

També hi ha estat present el delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Girona, Eudald Casadesús, que ha assegurat que "els pobles que fan esforços per conservar el seu patrimoni són pobles cultes i avançats" i ha remarcat "totes les institucions, des de les municipals fins a la Generalitat, tenen el compromís d'actuar en aquest sentit". En aquest sentit, Casadasús ha afirmat que "en època de crisi encara s'hi ha d'apostar més, ja que la cultura i el patrimoni són sinònim de turisme i de creació de llocs de treball".