Els Pets celebren 30 anys sobre els escenaris amb un concert íntim a Girona

L'espectacle s'emmarca dins del Festival Temporada Alta

El grup emblemàtic de rock, Els Pets, han demostrat un cop més perquè són coneguts com una de les formacions mítiques catalanes. Aquesta tarda han ofert un concert més "íntim i personal" a Girona, en el marc del Festival Temporada Alta, i acompanyats d'una orquestra reduïda de corda i vent. '#trespuntzero' és el títol d'aquest espectacle que a partir d'ara portaran arreu de Catalunya en la última gira que faran abans d'agafar-se un any de repòs. Amb el bon humor i l'energia que els caracteritza, els Pets han pujat dalt de l'escenari de l'Auditori de Girona i han repassat els seus grans 'hits' de sempre com 'Parla', 'Agost', 'Jo sóc el teu amic' o el mític 'Bon dia' amb textures i acords nous. La nit ha començat de la mà d'una transformada 'Sortiràs al carrer' seguit d''Agost', 'No n'hi ha prou amb estimar-se molt', 'Per què no vens', 'Dissabte', 'Jo sóc el teu amic', 'A batzegades', 'Por', 'Calaixos que no obriré' i 'Parla', entre d'altres. Un repertori bàsicament basat en les cançons dels discs 'Sol' o 'Respira', com 'Por', 'A batzegades', 'Per què no vens' o 'Calaixos que no obriré'.

Tot i això, també s'han pogut escoltar temes mítics de la banda de Constantí tals com 'Passarà el temps', 'El que val la pena de veritat' i la mítica cançó 'Bon dia' que ha tancat el concert i que ha posat dempeus tot el públic. L'espectacle s'ha allargat dues hores i des del primer moment no han parat de ressonar els aplaudiments.

Els 700 espectadors que han omplert l'Auditori de Girona han cantat, ballat i fins i tot saltat algunes de les peces que Els Pets han interpretat aquest diumenge. Un cop més, la banda de Constantí ha demostrat que està en plena forma tot i que aquest Nadal compliran 30 anys de trajectòria sobre els escenaris. Un aniversari que des de la formació li treuen ferro i aquest vespre han volgut agrair la fidelitat dels seus fans que els han seguit durant aquestes tres dècades. "Si una cosa tenim clara és que la gran sort, el gran actiu del grup sou vosaltres; els nostres amics. Gràcies", ha assegurat la veu d'Els Pets, Lluís Gavaldà, qui ha dedicat al públic la cançó 'Jo sóc el teu amic'.

Durant tot l'espectacle, la banda no ha parat d'interactuar amb el públic fins al punt que Gavaldà ha recorregut part de la platea i ha ballat amb alguns dels espectadors que s'ho miraven bocabadats. El concert ha comptat amb una orquestra de cambra reduïda de corda i vent, la Gran Orquestra Petita, i ha estat l'inici de la nova gira de la formació '#trespuntzero de cambra' que els portarà a set poblacions catalanes i, fins i tot, a Andorra. La banda ja va realitzar una pre-estrena el passat 2 d'octubre a Sant Cugat del Vallès i, en principi, tenen previst actuar properament a Reus, Castellbisbal, Barberà del Vallès i Barcelona.

Fugint d'una lectura en clau simfònica, Els Pets han mostrat com es pot barrejar rock i música clàssica creant noves textures i colors musicals. Fins i tot una de les membres de la Gran Orquestra Petita, la violoncel·lista Ana Fernández ha ajudat a interpretar una de les peces.

"Que continuïn, que retornin"

Tal i com ja van avançar el mateix grup ara fa uns dies, després d'aquesta gira de cambra, el grup vol prendre's un any de repòs per "oxigenar-se i agafar idees", tal i com va comentar el líder de la formació. Una decisió que ha dividit els fans gironins i d'arreu de les comarques barcelonines que s'han apropat aquest diumenge a l'Auditori de Girona.

D'una banda, alguns asseguraven que entenen la necessitat d'aturar-se després de 30 anys de treball constant i esperen que agafin forces. D'altres, més pessimistes, veien aquest impàs com el principi del final de la banda i, per això, demanaven a la formació que no abandoni els escenaris perquè "els trobaran molt a faltar". "Que continuïn, que els joves ens agradaria poder comptar amb ells més anys i veure'ls ben aviat", explicava en Josep Maria Codina, veí de Llagostera. La Núria Renart, de Fornells de la Selva, compartia aquesta opinió. "Que retornin ben aviat, si no estan quina música podrem anar a veure en família?", es qüestionava.

El concert d'aquest vespre s'emmarca dins de la 24a edició del Festival Temporada Alta que enguany ha programat una àmplia oferta musical amb 29 muntatges, espectacles o concerts de diferents gèneres.