Cala Jóncols fa entrega dels 4.000 euros recaptats en la Jornada Solidària

Durant la Jornada Joan Comella va pintar un mural solidari amb 180 peces per recollir fons

L’Hotel Cala Jóncols ha entregat avui dos xecs, per valor de 2.000 euros cadascun: un a l’Associació Tramuntanets de Roses i l’altre a la família d’Izan López, el nen d’un any de Roses afectat d’amioplàsia congènita. Aquests 4.000 euros és la quantitat de diners que es va recaptar en la Jornada d’artesania, música i pintura solidària que es dur a terme el passat 8 d’agost a les instal·lacions del complex hoteler, situat en ple parc Natural del Cap de Creus. A la Jornada Solidària hi van assistir més de 300 persones.

L’entrega dels dos xecs s’ha dut a terme avui, en un acte a l’Ajuntament de Roses, amb la presència de l’alcaldessa del municipi, Montse Mindan; del regidor de Benestar Social, Marc Danés; dels propietaris de Cala Jóncols, Juanma i Michael Gómez; de representants dels Tramuntanets; de membres de la família d’Izan López; i de l’artista Joan Comella.

La iniciativa, que es vol repetir l’any que ve, s’emmarca en el projecte de responsabilitat social que l’Hotel Cala Jóncols té implantat des de fa un temps. El complex hoteler, que aquest any celebra el seu seixantè aniversari, ja va dur a terme l’any passat un sopar solidari en benefici de la Fundació Vicente Ferrer que va ser un èxit d’assistència. Amb aquest sopar es van recaptar 6.500 euros que es van destinar a la construcció d’una escola a l’Índia.

La Jornada solidària del 8 d’agost va consistir en la pintura per part de Joan Comella d’ un dels seus murals fragmentables que va batejar amb el nom de  “Mar d’emocions”.  Les 180 peces que formaven el mural solidari es van vendre entre els assistents i per mitjà del web de l’Hotel per recaptar fons. Cada fragment es va acompanyar d’una fotografia  per tenir referència de l’obra completa.  

La trobada va comptar amb la presència del conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jordi Ciuraneta que va participar a títol personal.

La voluntat dels propietaris de l’Hotel és que part dels diners recaptats serveixin perquè l’Associació Tramuntanets de Roses pugui continuar amb la seva important tasca d’ajuda a nens i joves discapacitats físics, sensorials i psíquics. A l’estiu aquest entitat organitza el casal dels nens discapacitats de Roses i de la comarca.

Els responsables de l’establiment també han volgut que l’altra part dels diners obtinguts es destinin  a la rehabilitació de l’Izan López, el nen d’un any de Roses afectat d’ amioplàsia congènita, una malaltia rara que pateixen 1 de cada 3 mil nens i que afecta el desenvolupament de la massa muscular de braços i cames i l’articulació dels colzes i els genolls. L’Izan necessita fer rehabilitació constant. Per  poder-se mantenir dret el petit cal que dugui un bipedestador , un aparell que estabilitza i prevé la pèrdua de densitat de l’ós. També li han de col·locar als genolls unes cèdules sensores per poder estirar la cama.

Durant la Jornada Solidaria també es va dur a terme un mercat d’artesania a càrrec de Somni D4, un grup de dones de la comarca que treballen en tasques relacionades amb el món de la decoració i l’artesania. Hi havia estands de decoració, de bijuteria i de productes fets a mà. Al vespre, la jornada es va acabar amb música en directe amb el grup  Contrapunt Trio, de jazz i bossa nova, entre altres estils; i una sessió de cocteleria.  

En la iniciativa solidària  hi ha col.laborat  22 empreses: Pescadors de Roses, Angelats, Darnés grup, Friolisa, Cronstrucciones Horizon, Somni D4, Publimas, Vila Viniteca, Biel’s, Multicoptero.com, Voortrekker, Pacfren,Neumàticos Gran Via, Estrella Galicia, Unitat Química, Societat Esportiva de caçadors de Roses, Coubet, Wind Rose, Instal.lacions Aurel Rastrojo, Mas Estela, Distribucions Fluvià i Viladeroses.cat.

publicitat